• Microsoft ha comprat GitHub per 7.500 milions de dòlars
wall street letrero
37.972,03
  • -
  • -

Guanys a Wall Street després dels avenços de l'1% que van registrar divendres. Aquest dia es va publicar l'informe d'ocupació del mes de maig, que va ser millor del que esperaven els analistes. Els inversors centren la seva atenció en les bones dades laborals i de moment obvien el proteccionisme de l'Administració Trump.

"Molt bona figura la que vam poder veure el passat divendres al Nasdaq 100 que va aconseguir superar la resistència clau del curt termini que presentava als 7.008 punts", apunta César Nuez, analista de Bolsamanía. “Després de comportar-se molt bé al voltant de la mitjana de 200 sessions sembla molt factible que vegem, durant les properes jornades, la superació dels 7.186 punts". Aquests preus corresponen als màxims històrics i la seva ruptura deixaria l'índex tecnològic en pujada lliure sense cap resistència al seu camí.

L'economia dels EUA va sumar 223.000 llocs de treball al maig, per sobre dels 88.000 llocs de treball que esperaven els analistes de Reuters.

Al'àmbit empresarial, Microsoft ha anunciat la compra de GitHub per 7.500 milions de dòlars, en una operació que es realitzarà en accions. GitHub és un desenvolupador de plataformes de programari.

A més, Facebook torna a generar polèmica després de publicar The New York Times que va tancar acords amb 60 fabricants de mòbil per atorgar-los accés a dades personals dels usuaris sense el seu consentiment.

D'altra banda, Bayer ha comunicat que suprimirà la marca Monsanto després de comprar l'empresa per 53.724 milions d'euros. A partir del proper dijous, Bayer es convertirà en l'únic accionista de Monsanto i la seva integració es durà a terme amb la major rapidesa una vegada que s'hagi completat la desinversió d'actius pactada amb Basf, cosa que podria trigar un parell de mesos, ha indicat l'alemanya. Les accions de Monsanto pugen un 0,23% a la preobertura.

Pel que fa a macroeconomia, es publicaran el números de comandes de fàbrica d'abril.

Malgrat l'estat d'ànim positiu, les preocupacions comercials van continuar persistint després que les converses comercials d’entre els Estats Units i la Xina no produïssin grans avanços. La Xina va amenaçar que els acords comercials previs negociats pels països "no entraran en vigor" si l'administració dels Estats Units continua amb un augment tarifari planificat.

Pel que fa a altres mercats, les borses del Vell Continent cotitzen amb pujades, en el cas de l'IBEX 35 són de l’1,8%, i intenten recuperar certa calma després de l'agitació d'una setmana passada marcada pels esdeveniments polítics a Itàlia i Espanya.

El petroli, per la seva banda, cotitza amb caigudes. El barril de Brent, de referència a Europa, cau més d'un 1% i perd els 76 dòlars. D'altra banda, el barril de West Texas, de referència als EUA, es deixa un 0,6% fins als 65,4 euros. Finalment, l'euro intenta recuperar-se i cotitza amb pujades del 0,6% fins als 1,1728 dòlars.

Noticias relacionadas

contador