ep archivo   march 22 2020   new york new york united states deserted wall street and new york stock
Jonathan Alpeyrie - Archivo

Wall Street anticipa una obertura lleugerament baixista després de les pèrdues de dimarts i les febles dades publicades a la Xina, que constaten una desacceleració del creixement global a causa de l'impacte de la variant delta de la Covid-19, sobretot a la regió Àsia-Pacífic.

  • 37.775,38
  • -

Les vendes al detall del gegant asiàtic van avançar a un ritme del 2,5% a l'agost, molt per sota del creixement del 7% anticipat pel consens. A més, la producció industrial del mateix mes va pujar un 5,3%, enfront del 5,8% pronosticat.

"Si els inversors no estaven preocupats per la desacceleració de l'economia xinesa abans de les xifres d'avui, probablement ho estaran ara. Com a indicador del dany que està fent la variant delta, no es pot veure'n un exemple més clar", afirma Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

Sobre la inflació als EUA, que va mostrar una lleugera desacceleració interanual fins al 5,3% en la seva taxa general i fins al 4% en la seva taxa subjacent, les dades no van ser suficients per frenar les vendes entre els operadors, que segueixen recollint beneficis després un any estel·lar per a la renda variable nord-americana.

"Des del nostre punt de vista, aquesta situació treu pressió a la Fed per accelerar la retirada dels estímuls. La qual cosa, en termes generals, hauria de ser un signe positiu", afirma Álvaro Cap, Country Head d'UBS AM Iberia.

Sobre la recollida de beneficis a Wall Street, que de moment ha allunyat els índexs de Nova York al voltant d'un 3% dels seus màxims històrics, els analistes la consideren normal després d'un guany anual del 20% per a l'S&P 500 fins a la data.

En aquest sentit, els analistes d'UBS afirmen que "setembre té mala reputació al món de les inversions", perquè des del 1970, l'índex MSCI World ha baixat de mitjana del 0,6%, en comparació amb un guany mitjana del 0,8% als altres mesos.

Juntament amb les preocupacions sobre la variant delta i la interrupció de la cadena de subministrament global, molts inversors es pregunten si el repunt global de la renda variable s'ha esgotat i si haurien de 'sortir-ne ara i tornar-hi una mica més tard', perquè les accions globals són a prop de màxims històrics, afegeixen aquests experts.

"Però aconsellem als inversors que evitin intentar calcular el temps del mercat d'aquesta manera, ja que pot resultar costós. En canvi, hi han de romandre invertits, diversificar l'exposició i buscar formes de protegir-se contra els riscos baixistes", argumenten.

A l'actualitat de la jornada, falten per publicar als EUA l'índex manufacturer Empire State de Nova York de setembre, la producció industrial d'agost, l'índex NAHB de confiança al sector immobiliari i els inventaris setmanals de cru.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,9%, fins als 71,10 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,18% i es canvia a 1,1823 dòlars. A més, l'unça d'or baixa un 0,3%, fins als 1.802 dòlars; i el bitcoin rebota un 1,3%, fins als 47.191 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,284%.

Noticias relacionadas

contador