ep valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa
Óscar Cañas - Europa Press

L'IBEX 35 ha caigut un 1,65%, fins als 8.635,40 punts, i ha liderat les pèrdues entre les grans borses europees, durant una sessió amb diversos protagonistes destacats. El selectiu espanyol segueix confirmant la seva debilitat de curt termini i cada vegada cotitza més a prop de l'important suport de 8.600 punts, per on passa la mitjana de 200 sessions.

  • 11.079,40
  • 0,47%

D'una banda, destaquem Inditex, que ha publicat resultats (ha guanyat 1.272 milions durant el primer semestre i ha registrat un segon trimestre rècord), però que ha caigut al mercat en haver descomptat els inversors que publicaria bones xifres durant les últimes jornades. La matriu de Zara s'ha girat a la baixa des de la resistència psicològica dels 30 euros per acció.

A més, Fluidra ha estat un dels títols més baixistes després d'una col·locació accelerada de Rhône Capital a 35,55 euros. No obstant això, els analistes no s'han mostrat preocupats, i esperen que el fons d'inversió segueixi desfent posicions en el futur (encara controla l'11% del capital).

EL FOCUS SEGUEIX SOBRE LES ELÈCTRIQUES

Encara que, sens dubte, el focus del mercat segueix sobre el sector elèctric després de les mesures aprovades pel Govern i la confrontació oberta amb les companyies.

Endesa i Iberdrola han seguit caient amb molta força mentre els analistes valoren l'impacte que tindrà en els seus comptes el cop de destral de l'Executiu a la seva retribució. La companyia presidida per Ignacio Sánchez Galán ha estat, a més, portada de Financial Times per unes polèmiques declaracions sobre el mercat nord-americà.

Al costat positiu, han destacat les alces en les acereries (ArcelorMittal i Acerinox) després d'una pujada de valoració de Deutsche Bank. A més, Repsol s'ha beneficiat del fort repunt en el preu de l'petroli.

En altres assumptes destacats, a Àsia també hi ha hagut un predomini dels descensos aquesta matinada. S'hi han publicat les últimes dades de vendes al detall de la Xina, que han mostrat tot l'impacte de les diverses interrupcions portuàries i les restriccions per contenir la variant delta.

Les vendes al detall es van situar al 2,5%, percentatge que suposa un fort descens respecte al 8,5% de juliol, a més de quedar molt per sota de la previsió de consens del 7%. Per la seva banda, la producció industrial va quedar al 5,3%, per sota del 6,4% de juliol.

"Si els inversors no estaven preocupats per la desacceleració de l'economia xinesa abans de les xifres d'avui, probablement ho estaran ara. Com a indicador del dany que està fent la variant delta, no n'es pot veure un exemple més clar", afirma Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

Pel que fa a altres dades de l'agenda d'aquest dimecres, s'ha publicat l'IPC del Regne Unit (puja un 3,2%, per sobre del que s'esperava), i es coneixerà la producció industrial de l'eurozona i dels EUA també d'agost . A més, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, ha pronunciat a l'Eurocambra el discurs sobre l'estat de la Unió. Ha dit, entre altres coses, que vol un acord sobre la revisió de les regles fiscals abans de 2023.

SEGUEIX LA CORRECCIÓ EN L'IBEX

Encara que ho va intentar, l'IBEX no va ser capaç ahir de superar la següent resistència tècnica que té als 8.832 punts, i avui ha arrasat amb els 8.800, i se'n va de cap cap als 8.600, on conflueix la mitjana de 200 sessions.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1813 dòlars (+0,1%). El petroli puja un 3%, amb el Brent als 76,08 dòlars i el WTI als 73,06 dòlars.

L'or i la plata cedeixen lleugerament, fins als 1.796 dòlars i Als 23,85 dòlars, respectivament.

El bitcoin puja un 2,7%, fins als 47.797 dòlars, a l'igual que l'ethereum (3.428 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,292% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,332%.

Noticias relacionadas

contador