ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Caigudes generalitzades a Àsia aquest dimecres, coincidint amb la publicació de les últimes dades de vendes al detall de la Xina, que han mostrat tot l'impacte de les diverses interrupcions portuàries i les restriccions per contenir la variant delta.

Les vendes al detall es van situar al 2,5%, percentatge que suposa un fort descens respecte al 8,5% de juliol, a més de situar-se molt per sota del consens del 7%, mentre que la producció industrial va quedar al 5,3%, per sota del 6,4% de juliol.

"Si els inversors no estaven preocupats per la desacceleració de l'economia xinesa abans de les xifres d'avui, probablement ho estaran ara. Com a indicador del dany que està fent la variant delta, no n'es pot veure un exemple més clar", afirma Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

Les accions de la Xina continental han estat mixtes, amb el compost de Xangai pujant un 0,31%, mentre que el component de Shenzhen ha cedit un 0,239%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,99%. Les accions dels casinos que cotitzen a la ciutat s'han desplomat enmig dels temors de l'enduriment de la normativa en iniciar-se en Macau una consulta pública sobre el joc. Les accions de Wynn Macau i Sands China s'han desplomat més d'un 24% cadascuna, mentre que Galaxy Entertainment Group ha caigut al voltant d'un 17%.

Al Japó, el Nikkei 225 ha baixat un 0,56%, mentre que l'índex Topix ha cedit un 1,13%. El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,33%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut un 0,27%.

Noticias relacionadas

contador