• És un mal senyal, encara que pot tractar-se d'una simple recollida de beneficis
  • Els operadors centren la seva atenció en la reunió sobre política monetària de la Fed
cbyellen822

Els futurs nord-americans anticipen una obertura lleugerament alcista del 0,2% en Wall Street, que va tancar amb pèrdues durant les dues darreres sessions, arrossegat pel negatiu comportament dels grans valors del sector tecnològic.

  • 38.675,68
  • -

Els anomenats 'FANG Stocks, acrònim que inclou Facebook, Amazon, Netflix i Google (Alphabet), es van girar violentament a la baixa divendres passat després que el Nasdaq toqués màxims històrics. Un moviment que pot anticipar un sostre de mercat per les seves valoracions, almenys pel que fa al curt termini.

"Tot sembla indicar que s'està produint una presa de beneficis 'important' al sector tecnològic nord-americà com a conseqüència de les qüestionables valoracions que han assolit molts valors, especialment del sector de la tecnologia", expliquen des de Link Securities.

Fora del sector tecnològic, l'atenció dels inversors se centra en la Reserva Federal (Fed) dels EUA, ja que el banc central celebra des d'avui la reunió de política monetària. Demà publicarà la seva decisió sobre els tipus d'interès. A més, els seus membres s'actualitzaran les seves previsions sobre els interessos i sobre l'economia i la seva presidenta, Janet Yellen, oferirà una roda de premsa.

El consens anticipa en un 95% que la Fed pujarà tipus en 25 punts bàsics. No obstant això, hi ha altres aspectes de la política monetària que també interessen molt al mercat i no estan tan clars. El primer d'ells fa referència a la mida del balanç de la Fed, que és d'uns 4,5 bilions de dòlars i que ha de començar a ser reduït durant els propers mesos..

El mercat vol conèixer els detalls d'aquest programa per reduir la mida del balanç, que segons van mostrar les actes de l'última reunió consistirà en reduccions en la reinversió dels actius que van vencent. Per a això, la Fed anirà establint cada mes les quantitats que s'han de deixar de reinvertir.

Al principi, les quantitats que calen reduir seran baixes, però es preveu que es vagi ampliant cada tres mesos, "durant un període determinat de temps", amb l'objectiu de mantenir un balanç molt més baix dels actuals 4,5 bilions de dòlars. Una altra qüestió interessant serà saber si aquest pla retarda el ritme actual de pujada dels interessos, ja que el consens no té clar si es produirà una altra pujada de tipus el 2017 després de la que previsiblement es realitzarà demà.

A nivell tècnic, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', destaca l’'envolupant baixista' que va dibuixar el Nasdaq 100 divendres passat, cosa que anticipa un comportament negatiu de Wall Street a curt termini. "Aquesta espelma no és la mateixa que presenten ni el Dow Jones ni l'S&P 500, però ja sabem per experiència que l'índex tecnològic acostuma a funcionar molt bé com a índex avançat", explica aquest expert.

En la seva opinió, és convenient vigilar que els índexs novaiorquesos no perdin els suports tècnics situats en els mínims de maig: als 2.352 punts de l'S&P 500, als 20.550 punts del Dow Jones i als 5.568 punts del Nasdaq 100.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,2%, fins a 46,19 dòlars. A més, l'unça d'or cau un 0,3%, fins a 1.267 dòlars, mentre l'euro puja un 0,04%, fins a 1,1208 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta fins al 2,221%.

Noticias relacionadas

contador