• L'euro/dòlar manté la tendència alcista de curt termini intacta
  • L'acció al mercat de les divises es trasllada al dòlar canadenc davant la perspectiva d'una pujada de tipus
  • El baht tailandès es dispara a un màxim de dos anys

Les divises apunten a una segona jornada de consolidació després del salvatge vaivé que va sacsejar la lliura divendres passat, després de les eleccions al Regne Unit i la depreciació de l'euro de pràcticament un 1% des dels seus recents màxims. La moneda britànica es manté al voltant dels 1,2650 dòlars, mentre que l'euro cau per sota dels 1,1200 dòlars, encara que tècnicament se segueixen donant les condicions perquè la divisa comunitària busqui els 1,1500 dòlars.

La lliura segueix deprimida, molt pendent de la incertesa política que es viu al Regne Unit després que la Reina Isabel II hagi ajornat el seu tradicional discurs postelectoral. Segons la fundadora de BK Asset Management, Kathy Lien, aquest fet assenyala que s'esperen "més canvis de lideratge, fins i tot el de la pròpia Theresa May". Si la primera ministra finalment presenta la seva dimissió "la lliura caurà per sota dels 1,2600 dòlars", assegura l'experta i, a més, avisa Lien que l'actualitat del pla polític farà ombra a les dades d'inflació i a la decisió de política monetària del Banc d'Anglaterra de dijous.

ESPERANT LA FED...

Al 'vell continent', el més destacable és la limitada reacció de la 'moneda única' al resultat de les eleccions legislatives a França. Encara que el dilluns va acabar la jornada amb un mínim guany contra el dòlar, per primera vegada en quatre dies, el biaix de la divisa segueix sent baixista en el molt curt termini. Analistes de Danske Bank, però, destaquen que el fet que l'euro "no s'hagi immutat davant la victòria de Macron demostra que la moneda ha estat capaç de deixar enrere la prima de risc polític que havia dominat la seva operativa durant gran part dels sis mesos precedents".

En el seu encreuament contra el dòlar, el més probable és que o es percebin grans canvis fins que es conegui la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) del mes de juny. El consens dels analistes segueix sent favorable al fet que s'anunciï el segon increment de les taxes d'aquest 2017, però Lien assenyala que "hi ha una gran preocupació entre els analistes sobre la guia als mercats del supervisor monetari nord-americà i de les projeccions econòmiques a la llum de les febles dades macro més recents".

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, apunta que "hi ha la possibilitat que durant les pròximes setmanes l’encreuament intenti posar rumb fix cap a la part superior del moviment lateral en el qual es desplaça des de principis de 2015, ara als 1,1500 dòlars, aproximadament".

EL DÒLAR CANADENC I EL BAHT DE TAILÀNDIA ES DISPAREN

En altres llocs del món la divisa que es va exercir millor dilluns va ser el dòlar canadenc que s'ha apreciat un 1,5% enfront del dòlar després que el Banc de Canadà hagi insinuat que es podria donar la primera pujada de tipus en set anys. De moment, la divisa canadenca s'ha apreciat fins a un màxim de gairebé tres mesos, a les 1,3275 unitats/dòlar.

Especial atenció mereix també el baht de Tailàndia que s'ha enfortit un 0,3% fins a un màxim de dos anys, als 33,94 bahts per dòlar, després que el banc central del país hagi relaxat les seves normes sobre els préstecs bancaris a no residents per a inversions al país.

Noticias relacionadas

contador