• Si el banc central sorprèn i no toca el preu del diner, augmentarà la volatilitat en la renda variable i la pressió baixista en el dòlar
janet-yellen-defend-un-resserrement-graduel-de-la-politique-de-la-fed

La tranquil·litat que viuen les borses durant els últims temps (la lateralitat en l’IBEX ja s'estén durant tres setmanes) podria trencar-se aquest dimecres si finalment es compleix l'escenari que ningú espera i que és altament improbable: que la Reserva Federal (Fed) nord-americana opti per no pujar els tipus d'interès.

El mercat espera aquesta pujada, que s'ha recollit durant el bon comportament dels últims temps en els bancs i en altres reaccions, com la rendibilitat del bo a 10 anys americà, que no ha parat de caure des que al març es produís la primera pujada de tipus de l'any per part de la Fed.

El consens dóna una probabilitat de més del 90% de la pujada i tot el que no suposi dur a terme aquesta decisió seria una sorpresa i generaria dubtes en els inversors, especialment a curt termini, assenyala Borja Rubio, cap de corretatge a Espanya d’Orey Financial. "En aquest cas hipotètic (el de no produir-se una pujada de tipus) l'efecte teòric en el curt termini seria un increment de la pressió baixista en el dòlar (acumula una caiguda de més del 7% des del començament de l’any) i un possible increment de la volatilitat en els índexs de renda variable nord-americans", explica Rubio.

La reunió de la Fed que ha començat avui i les conclusions es coneixeran demà (a les 20 hora espanyola) és la quarta reunió ordinària del banc central des del començament de l’any. L'organisme encara compta amb altres quatre oportunitats (juliol, setembre, octubre i desembre) per complir amb el full de ruta de dur a terme tres pujades de tipus el 2017.

Noticias relacionadas

contador