• La temporada de resultats pot ser un catalitzador positiu per a les borses mundials
  • Els inversors es preparen per un llarg cap de setmana per la festivitat de Setmana Santa
cbpatrickharker

Guanys suaus en Wall Street, mentre els inversors encara centren la seva atenció a les paraules de Donald Trump sobre el dòlar i al mateix temps es preparen per al llarg cap de setmana, per les celebracions de Setmana Santa.

  • 39.878,72
  • -

El president dels EUA va comentar que el dòlar estava "massa fort" enfront de la resta de divises i que la Xina no era un manipulador de divises, la qual cosa va provocar vendes en el 'bitllet verd'. L'euro cau un 0,2% en aquests moments, fins a 1,0624 dòlars.

D'altra banda, arriben els resultats de tres grans bancs americans, com Citigroup, JP Morgan Chase i Wells Fargo. Els comptes d'aquestes tres entitats seran sens dubte una de les grans referències de la jornada per a la renda variable nord-americana.

En el cas de JP Morgan, el banc dirigit per Jamie Dimon puja un 1% al Dow Jones, després de publicar unes xifres millors que les del primer trimestre de 2016 i que, a més, han superat les previsions dels analistes. Per la seva banda, Wells Fargo cau un 1% després de no convèncer al mercat amb les seves xifres trimestrals i Citigroup puja prop del 2%.

Per als experts de Link Securities, una temporada de resultats empresarials millor de l'esperat és l'únic catalitzador positiu que pot impulsar un nou ral·li a les borses mundials. "Si les xifres donades a conèixer per les cotitzades aconsegueixen les expectatives dels analistes o les superen i els gestors d'aquestes empreses es mostren optimistes amb l’esdeveniment dels seus negocis pel que resta d'exercici, és molt factible que els mercats de valors recuperin la tendència a l'alça, sempre amb el permís de les eleccions presidencials franceses", afirmen aquests experts.

Pel que fa a les tensions geopolítiques entre Rússia i els EUA per Síria i entre els EUA i Corea del Nord, Link Securities assenyala que la possibilitat d'un conflicte entre Rússia i els EUA és "molt limitada" i que "els últims moviments del Govern xinès fan pensar que la situació a la regió no anirà a més i acabarà normalitzant-se".

"Per tant", conclouen, "durant les properes setmanes haurien de ser els resultats empresarials i les expectatives de negoci de les cotitzades els que centrin l'atenció dels inversors".

A l'escenari econòmic, les dades d'atur setmanal han estat millors de l'esperat i falta per publicar-se la confiança del consumidor. Les peticions inicials de desocupació s'han mantingut en 234.000, enfront de la pujada esperada fins a 245.000. S’espera que la confiança del consumidor preliminar d'abril caigui lleugerament fins a 96,6 des de 96,9.

Finalment, en altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,2%, fins a 53,22 dòlars, després que l'Agència Internacional de l'Energia (IEA) hagi comentat que el preu del cru està prop d'aconseguir el seu punt d'equilibri. A més, l'unça d'or puja un 0,9%, fins a 1.289 dòlars, i cotitza en màxims anuals. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,23%.

Noticias relacionadas

contador