• Els ingressos, no obstant això, han quedat per sota del previst, es van reduir a 22.000 milions, enfront dels 22.320 que esperaven els analistes
wells fargo

Wells Fargo va guanyar durant el primer trimestre de l'any 5.457 milions de dòlars (5.134,4 milions d'euros) i iguala així la dada del mateix període de 2016. El benefici per acció (BPA) ha quedat en 1 dòlar enfront dels 0,99 dòlars de fa un any i els 0,97 previstos pel consens de mercat. Mentre, els ingressos han quedat per sota del previst, ja que es van reduir als 22.002 milions de dòlars entre gener i març, enfront dels 22.320 que esperaven els analistes i suposen un 0,86% menys que en l'exercici anterior.

  • 61,06$
  • -2,05%

Wells Fargo & Co ha dit que els seus guanys del primer trimestre van ser plans, ja que el tercer banc més gran del país roman embussat per l'escàndol dels comptes falsos més de sis mesos després. El seu conseller delegat, Tim Sloan, considera, no obstant això, que l'entitat va continuar experimentant un "progrés significatiu" durant el primer trimestre.

"Hem engegat accions significatives a la companyia fins avui i estem compromesos per construir un millor banc ", ha afegit Sloan. Aquesta setmana els directors independents de la junta directiva del banc han emès un informe sobre la seva recerca en relació amb les pràctiques de l'entitat en banca minorista.

El banc va ser sancionat al mes de setembre de 2016 amb 185 milions de dòlars (174 milions d'euros) per males pràctiques detectades entre 2011 i 2015, quan es van contractar sense consentiment dels clients 1,5 milions de comptes de dipòsit i es van sol·licitar 0,5 milions de targetes de crèdit, motiu pel qual l'entitat va acomiadar 5.300 dels seus empleats.

Wells Fargo és un els tres grans bancs –junts amb Citigroup i JP Morgan- que inauguren aquest dijous la temporada de resultats a l'altre costat de l'Atlàntic. Els analistes de S&P Global Rating publicaven un informe aquest dimecres al qual apuntaven que esperen un increment interanual del 10% als comptes trimestrals de les entitats financeres nord-americanes, impulsades per una major flexibilitat reguladora i la política d'increment de tipus de la Reserva Federal (Fed).

Noticias relacionadas

contador