ep estatua de la chica sin miedo en wall street frente a la bolsa de nueva york
Benno Schwinghammer/dpa - Archivo

Wall Street registra fortes caigudes del 2% pel temor a un rebrot del coronavirus a alguns estats com Texas, Califòrnia i Florida, que han registrat un augment de contagis després de reobrir les seves economies. El Nasdaq va tancar aquest dijous a màxims històrics per sobre de 10.000 punts, encara que l'S&P 500 i el Dow Jones van caure de manera moderada. També és necessari destacar que els tres índexs han rebotat més d'un 40% des dels mínims de març.

  • 38.884,26
  • -

Dins del front empresarial, destaca la forta correcció dels valors més exposats a la pandèmia, com ara aerolínies i hoteleres. Tots estan caient entre un 8% i un 10% de mitjana en aquesta sessió.

"El pitjor malson dels inversors es fa realitat amb la notícia d'una segona onada de contagis als EUA. Segons Bloomberg, Florida va reportar el nombre més alt de casos nous en una setmana i les hospitalitzacions a Texas van augmentar un 6,3%.

A més, nou comtats de Califòrnia han informat d'un augment de nous casos i de més hospitalitzacions de casos confirmats.

La previsió de la Reserva Federal de no apujar els tipus fins a final de 2022, i que continuarà comprant actius per valor de 120.000 milions de dòlars mentre sigui necessari, no ha servit per tranquil·litzar els inversors, que recullen beneficis mentre augmenta la volatilitat.

"Veig una recuperació completa a llarg termini, amb una forta creació d'ocupació durant els pròxims mesos, no una depressió econòmica", va afirmar Jerome Powell en roda de premsa, tot i la dificultat de fer cap previsió més precisa.

La Fed va pronosticar una caiguda del PIB del 6,5% el 2020 i un rebot del 5,5% el 2020. La taxa d'atur baixarà fins al 9,3% a final d'any i continuarà baixant fins al 6,5% el 2021. I la inflació PCE baixarà fins al 0,8% enguany, i rebotarà fins a l'1,6% el 2021 i fins a l'1,7% el 2022.

En matèria macro, aquest dijous s'han conegut a més les peticions setmanals de desocupació. Els EUA han aconseguit reduir fins als 1,52 milions les pèrdues de treballs durant l'última setmana, una xifra que s'ha situat en línia amb les previsions.

En altres mercats, el petroli West Texas cau amb força un 7%, fins a 36,75 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 1,3%, fins a 1.744 dòlars, mentre l'euro puja un 0,02% i es canvia a 1,1371 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,67%.

Noticias relacionadas

contador