• L'euro ha fet el mateix davant del dòlar a nivells de $1,2461
  • I l'unça d'or ha tocat màxims des d'agost de 2016 a $1.365,95
campaign 2016 trump 37

Compres moderades a Wall Street a l'espera de diversos resultats empresarials destacats i després que la Borsa de Nova York tanqués aquest dimecres amb signe mixt.

El Dow Jones (+0,16%) va marcar un nou rècord als 26.252 punts, però el Nasdaq va caure un 0,61% després dels màxims de la sessió de dimarts, de la mateixa manera que l'S&P 500 (-0,06%). Apple va cedir un 1,5% i va ser un dels principals llasts per al mercat, junts amb altres companyies com General Electric i Texas Instruments, que van decebre amb els seus resultats.

Aquest dijous, han presentat les seves xifres altres grans companyies com 3M, Boeing o Caterpillar, tots ells integrants del Dow Jones. En el cas del grup industrial 3M, els seus títols avancen un 1,6% després de publicar les seves xifres. El fabricant d'avions Boeing puja un 0,5% i la companyia de maquinària per a la construcció Caterpillar es revalora un 3%.

Finalment, divendres faran el mateix Colgate-Palmolive, Honeywell i Lockheed Martin. Fins al moment, han presentat les seves xifres 101 empreses de l'S&P 500, que han augmentat el seu benefici per acció un 11,47% de mitjana, lleugerament per sobre de l’11% anticipat pel consens.

En altres notícies corporatives, JP Morgan ha assenyalat que estudia traslladar uns 4.000 banquers que operen al Regne Unit "si es decideix que no podem tenir reciprocitat en les pràctiques comercials i regulacions recíproques", segons el seu conseller delegat, Jamie Dimon.

MÀXIMS DEL PETROLI BRENT

A més dels resultats empresarials, un altre dels protagonistes del dia és el petroli Brent, que ha marcat un nou màxim des de desembre de 2014 per sobre de 71 dòlars, i es revalora ja a prop del 7% aquest any (ara repunta un 0,5%, fins a $70,88).

El ral·li de l’'or negre' és molt més vertical en ampliar l'horitzó temporal fins als mínims de l'any passat, quan va tocar els 46,38 dòlars el passat 21 de juny de 2017. Durant aquest període, s'ha revalorat més del 53%, en contra de la majoria de les previsions dels experts, que no esperaven un repunt més enllà dels 60-65 dòlars.

Un altre actiu protagonista és l'unça d'or, que puja ja un 10% des dels mínims desembre. (+0,1%, fins a 1.363 dòlars), però que ha arribat a marcar màxims des d'agost de 2016 a 1.365,95 dòlars.

I NOUS MÀXIMS DE L'EURO

I en aquest escenari, a l'espera de la reunió del Banc Central Europeu i de la roda de premsa de Mario Draghi, l'euro ha marcat un nou màxim contra el dòlar a nivells de $1,2536, a prop ja de l'objectiu alcista anticipat pels analistes tècnics de 'Bolsamanía' a $1,26, la part alta del canal baixista de llarg termini.

Des de BofA Merill Lynch, esperen que Draghi "emfatitzi que qualsevol canvi" en la política monetària del BCE, anticipat a les actes de l'última reunió, "serà gradual i que la seqüència establerta -que les pujades de tipus arribaran només després que les compres d'actius hagin acabat- no es veurà alterada. Aquells que esperen pujades de tipus a finals d'aquest any poden acabar decebuts", assenyalen.

Des de l'equip d'anàlisi d’Imdi Funds, creuen que "el màxim objectiu de Mario Draghi serà contenir l'evolució de la divisa comunitària" i, per això, "parlarà de sobrereacció del mercat respecte a les últimes actes de l'entitat".

ECONOMIA I DAVOS

A nivell econòmic, la principal dada de la setmana serà la primera estimació del PIB del quart trimestre als EUA. S'espera un creixement del 3%, encara que aquesta referència no es coneixerà fins divendres que ve. Aquest dijous, coneixerem les dades d'atur setmanal i les vendes d'habitatges nous.

A l'escena internacional, segueix celebrant-se l’influent Fòrum econòmic mundial de Davos. El conseller delegat de Barclays, Jes Staley, ha assegurat aquest dijous que els Estats Units està donant un exemple al món amb la seva rebaixa d'impostos. "Per a Barclays, suposa un gran negoci", ha assenyalat l'executiu del banc britànic.

El president dels EUA, Donald Trump, ha arribat a Davos, on té previst participar públicament aquest divendres. Es tracta de la primera presència d'un mandatari nord-americà al Fòrum des de 2000, quan va anar-hi Bill Clinton. I es produeix en un moment especialment rellevant, ja que l'Administració Trump i les seves aspiracions proteccionistes són el principal risc per al comerç mundial durant els propers anys, segons indiquen els experts.

D'altra banda, el fiscal especial que investiga les connexions entre la campanya de Donald Trump i el presumpte paper manipulador que va jugar Rússia a favor seu, Robert Mueller, té previst entrevistar el president durant les pròximes setmanes, segons 'Bloomberg'. Trump ha assenyalat que està desitjant contestar a les seves preguntes.

I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,641%, després de marcar aquest dilluns màxims des de 2014 al 2,66%. Els inversors es pregunten si ha començat a esclatar el mercat de bons, cosa que pot provocar un cataclisme financer a nivell global, o si, per contra, el repunt dels rendiments del deute públic serà ordenat i controlable.

Noticias relacionadas

contador