• D'altra banda, Staley es pregunta "com respondrà Europa?"
barclays, jes staley

El director executiu de l'entitat britànica Barclays, Jes Staley, ha assegurat aquest dijous que els Estats Units està donant un exemple al món en termes de regulació d'impostos, va assegurar l'executiu en una entrevista a la CNBC durant el Fòrum econòmic mundial a Davos. "Per a Barclays suposa un gran negoci", destaca.

"Els Estats Units clarament s'ha embarcat en una estratègia d'amigable amb les empreses com la nova regulació i, finalment, amb la reforma fiscal", ha declarat Staley. "El 45% del nostre negoci està als EUA, és a dir, ara el 45% del nostre negoci està situat al país amb la jurisdicció fiscal més baixa del món. I la pregunta és, com respondre Europa?", va afegir.

També Staley va valorar les negociacions del Brexit. "Crec que el Regne Unit hauria de negociar un règim regulador que sigui més o menys equivalent a Europa per poder mantenir l'accés al mercat únic", va dir Staley. D'altra banda, l'executiu de l'entitat britànica ha analitzat a Davos els riscos als quals s'afronta el mercat. "Hi ha moltes raons per ser optimista", va dir Staley, apuntant a la millora del creixement global i el baix atur a les economies desenvolupades.

Jes Staley apunta que "la relació entre on hi ha el creixement econòmic i on està la política econòmica té com a objectiu reequilibrar-se". El banquer nord-americà va assumir el càrrec de director executiu de Barclays el 2015 amb la promesa de reconstruir reputació del banc marcat per l'aflorament d'escàndols, convertint-se en el seu cinquè CEO en set anys. Abans d'això, va passar 34 anys en J.P. Morgan, arribant a ser-ne conseller delegat.

Noticias relacionadas

contador