• El màxim executiu del banc nord-americà per valor de mercat va mostrar la seva satisfacció amb l'actual ubicació de JP Morgan a Londres
jp morgan portada

El president i conseller delegat de JP Morgan Chase, Jamie Dimon, ha advertit aquest dijous a Davos que després del 'Brexit' l'entitat es durà fora del Regne Unit més de 4.000 llocs de treball, al voltant de la quarta part de l'actual plantilla del banc nord-americà a Londres.

  • 200,78$
  • -0,36%

"Si es decideix que no podem tenir reciprocitat en les pràctiques comercials, regulacions recíproques... en serien més de 4.000", va assegurar Dimon en una entrevista amb la cadena britànica BBC, recollida per Europa Press, en ser qüestionat per la factura per a l'ocupació a la City que suposarà la sortida del Regne Unit de la UE.

El màxim executiu del banc nord-americà per valor de mercat va mostrar la seva satisfacció amb l'actual ubicació de JP Morgan a Londres

El màxim executiu del banc nord-americà per valor de mercat va mostrar la seva satisfacció amb l'actual ubicació de JP Morgan a Londres, destacant la seva "eficiència" tant per l'entitat com per a la pròpia eurozona, encara que va reconèixer que un 'Brexit dur' suposaria el final de la City com a centre financer mundial de referència.

Quant a l'hipotètic destí dels milers de llocs de treball que perdria Londres, el president i conseller delegat de JP Morgan no va precisar-ne els detalls, encara que va aprofitar per elogiar la figura del president francès, Emmanuel Macron, que va acaparar ahir l'atenció a l'estació d'esquí suïssa que acull el Fòrum econòmic mundial.

"Tenim aquí un home que amb 39 anys va fundar el seu propi partit i en un any va guanyar la majoria parlamentària (...) Va estar parlant i responent preguntes durant dues hores i va ser partidari dels negocis, del capitalisme i de les reformes", afegir Dimon, assenyalant que si Macron hagués estat present abans a l'esfera política internacional el Regne Unit potser no marxaria.

D'altra banda, coincidint amb l'arribada de Donald Trump a Davos, el banquer ha justificat algunes de les mesures adoptades per la Casa Blanca, com la recent imposició d'aranzels a les importacions de panells solars i rentadores.

"Quan parles sobre lliure comerç, significa reciprocitat comercial i nosaltres no tenim això. Les empreses estrangeres poden comprar el 100% de les nord-americanes, però no a l'inrevés, els aranzels són desiguals i penso que té raó en plantejar-ho", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador