• United Airlines va cedir un 11% aquest dimecres
  • Southwest i Delta també van retrocedir amb força
ep warren buffett
EUROPA PRESS

L'aposta de Warren Buffett per les aerolínies li ha fet perdre al multimilionari inversor més de 700 milions de dòlars en un moment en què el sector està especialment pressionat per la guerra de tarifes entre els diferents operadors.

El valor de les participacions de Berkshire, el vehicle d'inversió de Buffett, en United, Delta, Southwest i American ascendia a més de 11.000 milions de dòlars fins al tancament de dimarts. No obstant això, va caure a prop de 727 milions de dòlars després dels voluminosos retrocessos que van veure aquest dimecres, informa CNBC.

La forta caiguda al sector de les aerolínies va començar després que els executius de United Airlines anunciessin un agressiu pla d'expansió. El pla té com a objectiu guanyar la confiança dels inversors en què l'aerolínia podrà ampliar el seu marge de benefici i incrementar-ne els ingressos. No obstant això, va avivar la por per les tarifes baixes i els majors costos.

Les accions de United van caure més d'un 11% aquest dimecres, mentre que la nord-americana Southwest es va deixar un 6% i Delta va cedir al voltant d'un 5%.

Al final de 2016, Berkshire va revelar una aposta sorpresa en aquest sector que Buffett havia rebutjat al passat. Anys de consolidació sectorial i un descens en els preus dels combustibles han ajudat a les aerolínies a obtenir guanys rècord durant els últims anys.

El CEO de Berkshire va dir a CNBC al febrer que les aerolínies "van tenir un mal primer segle". "Són una mena de Chicago Cubs", va dir. "I s'han tret aquest segle del mig, espero", ha afegit.

Ara les aerolínies s'enfronten a una major competència per part dels seus rivals de baix cost, així com a uns preus del combustible en alça, però s'espera que un fort creixement econòmic i una forta demanda de viatges de negocis suposin vents de cua per al sector.

Noticias relacionadas

contador