wall-street-cloture-en-baisse

Wall Street inicia la primera jornada de negociació del quart trimestre amb pujades del 0,8% de mitjana. Les principals borses estatunidenques aposten pel verd quan vénen de tancar un tercer trimestre molt alcista, encara que eclipsat, en part, per un setembre baixista, a causa de la correcció de les tecnològiques.

  • 37.989,16
  • -

El saldo de setembre va ser clarament negatiu (Dow Jones: -2,3%; S&P 500: -3,9%; Nasdaq: -5,2%), però el tercer trimestre va finalitzar clarament alcista (Dow Jones: +7,6%; S&P 500: +8,5%; Nasdaq: +11%).

Així, l'atenció de l'inversor torna a focalitzar-se en aquest paquet d'estímuls que sembla estar més a prop que mai. Encara que els republicans es neguen a gratar-se la butxaca i es neguen a signar per més d'1,5 bilions de dòlars.

Aquesta xifra és inferior als més de 2 bilions de dòlars que han intentat obtenir els demòcrates durant setmanes. El cap de gabinet de Trump, Mark Meadows, va afirmar davant la premsa que tot el que s'aproximi a aquesta xifra "suposa un veritable problema".

En el front macro, aquest dijous s'han conegut les peticions setmanals de desocupació als EUA, que han estat lleugerament millors de l'esperat, baixant a 837.000 des de 873.000, per sota de les 850.000 pronosticades.

També s'han publicat les dades d'ingressos i despeses corresponents al mes d'agost. Les despeses dels consumidors van augmentar un moderat 1%, i les despeses reals un modest 0,7%. Segons expliquen els experts d'Oxford Economics, al final de l'estiu l'activitat de la despesa dels consumidors continua un 4% per sota del seu nivell pre Covid-19, per la qual cosa "tret que es recuperi el creixement de l'ocupació o s'ampliï l'ajuda fiscal addicional, la despesa dels consumidors corre el risc d'alentir-se dràsticament durant la segona fase de la recuperació".

En matèria empresarial, Moderna és notícia després de reconèixer que la seva vacuna no arribarà, almenys, fins a la primavera de 2021. Malgrat que són dates que ja contemplaven molts experts, no deixa de ser una cop per als més optimistes, que n'esperaven la distribució abans de les eleccions dels EUA.

I també destaca Pepsico, que ha presentat resultats corresponents al tercer trimestre del seu any fiscal. El gegant d'aliments i begudes ha aconseguit un benefici per acció d'1,66 dòlars, mentre que els guanys nets han ascendit a 2.290 milions. Per part seva, els ingressos del període s'han situat en 18.090 milions de dòlars, la qual cosa suposa un increment del 5,3%. La companyia va gastar 147 milions aquest trimestre en costos associats a la pandèmia de coronavirus, partida en la qual s'emmarca la compra d'equip de protecció personal.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex perd impuls i es mostra incapaç de reconquerir els 6.800 punts. Finalment, a l'Àsia les bosses han tancat amb signe mixt després que les borses japoneses haguessin de tancar forçosament per problemes tècnics.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,7% i perd els 50 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,37% i es canvia a 1,1761 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 0,71%.

Noticias relacionadas

contador