ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Els principals índexs estatunidencs cotitzen dividits aquest dimarts. El Dow Jones registra forts del repunts superiors a l'1% i l'S&P 500 puja un 0,5%, mentre que el Nasdaq cau més d'un 0,6% a aquestes hores. Tot això a l'espera que els Estats Units arribi a un acord per a segellar un altre paquet d'estímuls que acceleri la recuperació del país després de la crisi del coronavirus.

  • 39.807,37
  • -

Després de l'històric Fons de Recuperació acordat de la Unió Europea (UE), les mirades se centren a Washington. Steven Mnuchin, secretari del Tresor dels Estats Units, es reunirà durant les properes hores amb Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants, per intentar segellar un nou paquet d'estímuls.

A l'àmbit empresarial, destaquen les caigudes superiors al 2% d'Amazon. Els inversors aposten per les vendes després que els de Jeff Bezos, que acaben d'elevar la seva aposta per Espanya, tanquessin la sessió de dilluns disparant-se un 7,9%, la seva millor sessió des de desembre de 2018.

També són rellevants les pujades d'IBM que encara que ha reduït els seus guanys al 0,7%, ha arribat a sumar gairebé un 4% a l'inici de la sessió després de batre expectatives amb els seus comptes trimestrals. A més, Tesla retrocedeix un 1,8% un dia abans de publicar resultats i Coca-Cola repunta un 1,8% tot i guanyar un 33% menys en el segon trimestre.

Després de la bona sessió d'aquest dilluns, l'S&P 500 ha aconseguit fer la volta i puja un 0,6% al 2020. Per part seva, el Nasdaq continua impertèrrit amb el seu ral·li del 20%, i el Dow manté unes caigudes acumulades del 6% aquesta primera meitat de l'any.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, suma 3,30% i se situa per sobre dels 42 dòlars. Mentrestant, al mercat de divises, l'euro es devalua un 0,05% i es canvia a 1,1439 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a 10 anys se situa al 0,6%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa han tancat en verd. En el cas del selectiu espanyol, ha arribat a situar-se al caire de resistències clau i fregar els 7.664 punts, però finalment els guanys s'han reduït i s'ha allunyat d'aquesta zona. A l'Àsia, les borses han tancat també en verd entre l''efecte vacuna' i l'acord de la UE.

Noticias relacionadas

contador