le-premier-ministre-belge-charles-michel-a-demissionne-selon-les-medias

L'Ibex ha reduït els guanys durant els darrers compassos de la sessió, i ha tancat amb guanys del 0,22%, després d'haver arribat a pujar prop d'un 3% impulsada per l'acord que aquesta matinada els líders europeus han tancat sobre el Fons de Reconstrucció. Finalment, serà un Fons de 750.000 milions d'euros, dels quals 390.000 milions seran transferències directes, 110.000 milions menys que els que recollia la primera proposta que va arribar a la taula dels líders. La resta del Fons, 360.000 milions, arribarà als Estats membres en forma de préstecs que hauran de retornar.

  • 10.765,00
  • 1,23%

Aquest dilluns ja s'especulava amb un pacte en aquesta línia després de la proposta que va presentar Charles Michel, president del Consell Europeu, als líders. El mercat sembla estar satisfet amb aquest acord (l'Ibex cotitza al caire de la seva resistència clau dels 7.664 punts). Per part seva, hi ha analistes que ho veuen amb bons ulls, i n'hi ha d'altres que no ho tenen gens clar.

"Mentre que els mercats es mostren animats pels acords, els diners en qüestió són només una fracció dels que es necessiten per ajudar a Itàlia, Espanya i Grècia a sortir de les seves dificultats actuals. Aquest acord és probable que sigui un altre pegat en una unió monetària disfuncional, que va trontollant d'una crisi a la següent. En un to més positiu, el que fa aquest acord és establir el capital d'alguna forma d'emissió conjunta de deute, i és això el que pot ser interpretat com un petit pas cap a una major integració fiscal", explica Michel Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Després de conèixer la notícia del pacte europeu, l'euro ha marcat un nou màxim de quatre mesos, en 1,1470 dòlars.

A més d'aquestes novetats, l'altre assumpte de les últimes hores són les múltiples i esperançadores informacions que estan apareixent sobre les vacunes contra la Covid-19. Pfizer i BioNTech van informar aquest dilluns de dades positives sobre una vacuna contra el coronavirus i un altre candidat de la Universitat d'Oxford i AstraZeneca també va declarar una resposta immune positiva en un assaig inicial. El coronavirus ha infectat ja a més de 14,6 milions de persones arreu del món i n'ha matat a més de 608.000.

Aquest dimarts es publicaran una sèrie de resultats destacats a Europa. UBS ha anunciat una caiguda de l'11% dels beneficis del segon trimestre i ha advertit de les contínues pèrdues de crèdit. Unes pèrdues que han passat desapercebudes al parquet, on està pujant prop d'un 3%.

Noticias relacionadas

contador