trump china portada
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street registre guanys moderats del 0,4% després que Steve Mnuchin, secretari del Tresor dels EUA, hagi comentat que l'acord comercial entre el seu país i la Xina "estava completat al 90%" i, que, segons ell, "hi ha un camí per completar-lo" si les dues nacions reprenen les converses, cancel·lades des de principis de maig.

Les paraules del secretari del Tresor arriben just a la setmana del G-20, cimera durant la qual tindrà lloc una nova reunió entre Trump i el seu homòleg xinès, Xi Jinping.

Aquest retrobament tindrà lloc concretament dissabte a Osaka, Japó, i els inversors esperen que almenys les dues nacions reprenguin les negociacions.

"Espero que puguem seguir endavant amb el pla... El president Trump i el president Xi tenen una relació de treball molt estreta. Vam tenir una reunió productiva durant l'últim G20", ha assenyalat Mnuchin.

Amb tot, el secretari nord-americà ha posposat fins a finals d'any un acord complet i l'ha supeditat al fet que "es portin a terme els esforços adequats".

MISSATGE DE JEROME POWELL

La Borsa de Nova York va tancar aquest dimarts a la baixa després de les noves declaracions de Jerome Powell, president de la Reserva Federal dels EUA (Fed). El banquer central va comentar que "molts a la Fed creuen que cal una política una mica més acomodatícia".

Tot i això, ha assenyalat que "també som conscients que la política monetària no ha de reaccionar de manera exagerada a cap dada econòmica individual o a canvis en el sentiment a curt termini". Com a conclusió, va afirmar que "la pregunta que els meus col·legues i jo ens fem és si aquestes incerteses continuaran pesant en el panorama i, per tant, requeriran una adaptació addicional de la política" monetària.

ECONOMIA I EMPRESES

A l'actualitat empresarial, Micron Technology es dispara un 8% després de confirmar que reprendrà els seus lliuraments de xips al grup xinès Huawei. El fabricant de semiconductors també ha publicat resultats per sobre del previst.

Per la seva banda, Donald Trump ha criticat aquest dimecres les grans companyies tecnològiques, com Twitter o Google, que "haurien de ser demandades" per reprimir els seus missatges i comentaris públics. "Estan totalment esbiaixades cap als demòcrates", ha apuntat en una entrevista a la cadena Fox.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 s'ha frenat abans d'arribar als seus màxims anuals després de rebotar a prop del 12% des dels mínims de juny. César Nuez, analista de Bolsamanía, comenta que "el més normal és que acabem veient com cobreix el buit alcista que va deixar als 7.526 punts.

Aquest expert afegeix que "el primer nivell de suport es troba als 7.454 punts. Atents que per aquests preus podríem tornar a veure la tornada de les compres i la continuació de les pujades fins als màxims històrics".

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 2%, fins als 59,05 dòlars, després d'una parada de la producció en una de les refineries més grans dels EUA i després d'una caiguda més gran del que s'esperava en els inventaris de cru americans.

Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1360 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 2,01% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que avança fins al 2,14%. El fet que la corba de tipus entre aquestes dues referències es mantingui invertida s'anticipa una frenada econòmica important tant als EUA com en el conjunt del sistema econòmic mundial.

Noticias relacionadas

contador