mnuchin

El secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, ha anunciat en declaracions a la CNBC que la Xina i els Estats Units van estar a punt de tancar un acord comercial i que quedaria poc per completar-lo.

"Vam estar a prop del 90% del camí (amb l'acord) i crec que hi ha una ruta per completar-lo", ha dit Mnuchin.

Les paraules del secretari del Tresor escalfen els ànims de cara a la reunió d'aquest dissabte entre el president dels EUA, Donald Trump, i el president xinès, Xi Jinping. Mnuchin ha assenyalat que confia que el president Trump i el president xinès puguin avançar durant el G20 per sortir de l'estancament de les negociacions comercials. "El missatge que volem sentir és que volen tornar a la taula i continuar perquè crec que seria bo per a la seva economia i l'economia nord-americana aconseguir un comerç equilibrat i seguir avançant en la nostra relació".

Steven Mnuchin no ha ofert detalls a la CNBC sobre aquest 10% que falta per completar ni sobre quins són els punts conflictius que impedeixen que s'arribi a un pacte.

Trump es reunirà amb el seu homòleg xinès Xi Jinping dissabte en el marc de la cimera d'Osaka, al Japó. Els inversors esperen aquesta trobada amb gran nerviosisme i el resultat condicionarà, sens dubte, l'evolució dels mercats a curt termini. Les tensions comercials entre els EUA i la Xina duren ja 18 mesos, amb el consegüent increment d'aranzels entre les dues parts.

Les trobades que han mantingut els funcionaris dels dos països no han donat fruits, però s'espera que una reunió entre els dos presidents pugui fer avançar les discussions. Una enquesta de Merrill Lynch entre inversors mostra que a prop de dos terços esperen que no hi hagi acord aquest cap de setmana. De la mateixa manera, tampoc preveuen l'anunci de nous aranzels.

"Espero que puguem seguir endavant amb el pla... El president Trump i el president Xi tenen una relació de treball molt estreta. Vam tenir una reunió productiva durant l'últim G20", ha dit Mnuchin a la CNBC.

Mnuchin ha afegit que espera que s'arribi a un acord per a finals d'any, però ha advertit que "cal que es facin els esforços adequats".

Noticias relacionadas

contador