des traders travaillent a la bourse de wall street 20230520134114

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dimecres després dels lleugers guanys de dimarts, que van portar l'S&P 500 a acabar la sessió al nivell més alt del 2023. L'índex novaiorquès va tancar als 4.283,85 punts, a les portes d'entrar a "mercat alcista", ja que per aconseguir-ho ha de superar els 4.292,4 punts.

  • 38.239,66
  • -

"L'augment dels rendiments a curt termini sembla suggerir que els mercats no només estan descomptant noves pujades de tipus, sinó també la probabilitat que es mantinguin als nivells actuals durant més temps", indica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

Per als experts de Danske Bank, “el rendiment superior ja no es limita a les FAANG (grans tecnològiques), sinó també a les finances i les immobiliàries, especialment els bancs regionals”.

"En termes de sentiment, no hi ha dubte que encara hi ha molta fortalesa al sector tecnològic, i cada vegada més accions continuen cotitzant per sobre de la seva mitjana de 200 sessions. La tecnologia ha estat el sector en què el repunt, la força i la confiança han estat per als operadors, i és probable que l'impuls generat per Apple amb les ulleres VR porti més flux al sector", analitza Naeem Aslam, cap d'inversions de Zaye Capital Markets.

A L'ESPERA DE LA FED

L'escena econòmica es presenta aquesta setmana sense dades macro destacades, a excepció de les peticions setmanals de desocupació que es publicaran aquest dijous.

En aquest sentit, els inversors tenen centrada tota la seva atenció sobre l'IPC del maig, que es donarà a conèixer dimarts que ve, i per al qual s'espera una moderació de l'índex general fins al 4,2% interanual des del 4,9% del mes anterior, mentre que per a la taxa subjacent es preveu es mantingui en línia amb el 5,5% del mes d'abril.

Així mateix, el focus del mercat està posat en el que passi només un dia després de l'informe d'inflació, quan la Reserva Federal (Fed) donarà a conèixer la decisió sobre política monetària. El consens descompta una pausa en les pujades de tipus, amb un 73,6% de probabilitat, segons l'eina FedWatch de CME Group, i espera una nova pujada de 25 punts bàsics al juliol, opció a la qual atorga una possibilitat del 51%.

Amb tot, aquest dimecres ha estat el Banc Canadà (BoC) el que ha anunciat el seu darrer moviment en política monetària, i ho ha fet amb una alça inesperada pel consens de 25 punts bàsics, fins al 4,75%.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Apple ha comprat Mira, una empresa emergent especialitzada en realitat augmentada amb l'objectiu d'impulsar les seves ulleres 'Vision Pro', el nou producte estrella de la companyia de Cupertino que va presentar aquest dilluns a l'inici de la seva Conferència de Desenvolupadors.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,18% (71,87 dòlars) i el Brent guanya un 0,10% (76,35 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,2% (1,0689 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,30% (1.975 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,676% i el bitcoin baixa un 0,53% (26,823 dòlars).

Noticias relacionadas

contador