file photo illustration shows elon musk image on smartphone and printed twitter logos

Elon Musk avança en els seus plans per convertir Twitter en una 'súper aplicació'. Amb l'objectiu de transformar l'empresa en un negoci rendible, el magnat ha donat a conèixer la darrera funcionalitat de la xarxa social, que ha revolucionat els creadors de contingut, ja que a partir d'ara se'ls proporcionarà el correu electrònic dels seus subscriptors per facilitar-ne la interacció.

"Aquesta plataforma proporcionarà adreces de correu electrònic dels subscriptors (que optin per participar-hi) als creadors de contingut, perquè els creadors puguin abandonar aquesta plataforma fàcilment i portar els seus subscriptors amb ells si ho desitgen", ha escrit Musk.

La iniciativa ha estat celebrada pels creadors de contingut i arriba poc després que Linda Yaccarino assumís el càrrec de nova CEO de Twitter. Yaccarino, que anteriorment havia estat cap de publicitat de NBCUniversal, es va posar al capdavant de la companyia en un moment en què s'està intentant revertir la caiguda dels ingressos publicitaris.

En aquest sentit, Musk va comunicar a mes d'abril passat que els usuaris podran monetitzar tota mena de publicacions a Twitter a escala mundial, una mesura enfocada a millorar la participació dels seguidors i crear noves fonts d'ingressos a la xarxa social.

La funció "Subscripcions" permet als usuaris de Twitter cobrar als seus seguidors un preu mensual per accedir a contingut exclusiu del creador, que no pot ser vist pel públic en general.

Els creadors de continguts han transformat el món de la comunicació i plataformes com Instagram, Tik Tok o YouTube hi han trobat una font d'ingressos que, segons les estimacions de Citi, pot arribar a generar fins a 75.000 milions de dòlars per al 2024.

"Aquest nou ecosistema sovint s'anomena l'economia del creador. Si fa cinc anys gairebé no existia, avui dia hi ha més de 120 milions de creadors de contingut. El 2022, esperem que l'economia de creadors generi al voltant de 60.000 milions de dòlars en ingressos, amb un creixement del 9% per any fins al 2024, quan es pot acostar als 75.000 milions", indiquen els estrategs del banc nord-americà.

Així mateix, Twitter també ha anunciat una actualització de la seva funció Editar tweet, que permet als subscriptors de Twitter Blue editar els seus tweets fins una hora després de la seva publicació, fet que suposa una extensió del temps permès per realitzar modificacions des dels trenta minuts inicials.

contador