ep archivo   tienda apple store en nueva york
CARLOS HERGUETA - Archivo

Apple ha comprat Mira, una empresa emergent especialitzada en realitat augmentada amb l'objectiu d'impulsar les seves ulleres Vision Pro, el nou producte estrella de la companyia de Cupertino que va presentar aquest dilluns a l'inici de la seva Conferència de Desenvolupadors.

  • 183,05$
  • -0,82%

La companyia de la poma no ha fet pública aquesta informació que, tot i això, sí que ha estat confirmada a The Verge per una persona familiaritzada amb l'assumpte i pel CEO de Mira a través del seu compte privat d'Instagram.

La publicació de Ben Taf, conseller delegat de l'entitat, destacava que almenys 11 treballadors de Mira han estat contractats per Apple com a part de l'adquisició.

"De tant en tant, Apple compra empreses de tecnologia més petites i, en general, no parlem del nostre propòsit o plans", han indicat des de la companyia a aquest mitjà.

Fins ara no se sap el preu final de l'operació, però Mira ha aconseguit recaptar al llarg de la seva història una inversió propera als 17 milions de dòlars.

L'empresa no és una desconeguda a l'àmbit empresarial tecnològic i, segons The Verge, abans de ser comprada per Apple, tenia un contracte amb les Forces Armades dels EUA perquè els pilots usessin les ulleres 'Prism Pro' i visualitzar dades de equipament i instruccions d'alerta.

Mira també va aconseguir un gran contracte amb Nintendo, la tecnologia del qual va ser aplicada al ride de Mario Kart als seus parcs temàtics al Japó i Universal Studios a Los Angeles.

'VISION PRO'

Les ulleres de realitat mixta 'Vision Pro' d'Apple estan cridades a ser el futur de la companyia i permetrà als usuaris navegar a través de les aplicacions favorites amb els seus sentits, ja que poden obrir, tancar o emprar qualsevol programa amb la seva vista, veu i moviments corporals.

Amb un preu de sortida de 3.499 dòlars, la companyia espera fer front al casc de realitat virtual de Meta, el Meta Quest 3, que arribarà aquesta tardor i el cost inicial del qual serà de 499,99 dòlars per al model de 128 GB.

La comercialització de 'Vision Pro' començarà a principis del proper any fiscal, i els analistes esperen que la seva venda generi un augment dels ingressos del 7% per a l'exercici 2024.

Noticias relacionadas

contador