vista-panel-bolsa-madrid-que-muestra-evolucion-ibex-35-principal-indicador-bolsa-espanola
EFE/ Emilio Naranjo

Nova setmana estiuenca per a l'IBEX durant la qual els nivells tècnics que cal vigilar continuen sent els mateixos: els 9.500 per baix i els 10.000 per dalt.El selectiu ha tancat amb lleus descensos del 0,18%, fins als 9.722,70 punts, després d'obrir amb moderades pujades. Per la seva banda, després de començar la jornada amb caigudes del 2%, DIA s'ha capgirat 'mil vegades' i ha acabat amb pujades del 0,42%, fins als 2,16 euros. Moltíssima volatilitat en la companyia després de disparar-se el passat divendres.

  • 10.710,00
  • 0,72%

A més de la cadena de supermercats, els valors protagonistes a l'Ibex han estat Cellnex Telecom (+1,23%), Técnicas Reunidas (+0,93%) i Viscofan (+0,91%), que han liderat els guanys. A la banda de les pèrdues, Arcelor Mittal (-1,7%), Meliá Hotels (-1,07%) i ACS (-1,03%) han estat els més baixistes.

Pel que fa als grans valors, Endesa ha avançat un 0,56%, però Repsol ha cedit un 0,06%, seguit de Telefónica (-0,09%), Iberdrola (-0,21%), Santander ( -0,22%), BBVA (-0,36%) i Inditex (-0,83%),

Al Mercat Continu, el grup farmacèutic Almirall ha rebotat un 12% després de comprar el negoci dermatològic d'Allergan als EUA el passat divendres.

Al capítol de resultats empresarials, aquest dilluns destaquen els comptes d'HSBC. El banc més gran d'Europa ha superat les estimacions amb els resultats del primer semestre després de la sorprenent caiguda de beneficis del primer trimestre. L'entitat ha comunicat que el benefici abans d'impostos va pujar un 4,58% enfront del mateix període de l'any passat, fins als 10.710 milions de dòlars, durant els primers sis mesos de l'any, i va superat les estimacions dels analistes de 10.380 milions de dòlars.

D'altra banda, seguint amb els bancs, l'última notícia a Espanya passa per l'anunci de la JUR (Junta Única de Resolució) que no compensarà els afectats per Banc Popular.

ARANZELS I ITÀLIA

Sense grans esdeveniments a l'agenda del dia, i de la setmana, l'atenció se centra aquest dilluns, segons els informes dels analistes, en nous senyals sobre la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units després que les autoritats xineses es comprometessin divendres a imposar aranzels sobre productes nord-americans per valor de 60.000 milions de dòlars en represàlia a les restriccions comercials dels Estats Units.

Així mateix, l'atenció també se centra a Itàlia després de la pressió a la qual s'ha vist sotmès el mercat de deute italià durant els últims dies per la incertesa de cara a la pròxima presentació dels pressupostos a Itàlia. Divendres, el Govern italià va celebrar una reunió relacionada amb aquest assumpte, però fins ara no n’ha transcendit cap detall sobre el possible acord al qual hagi pogut arribar la coalició de partits en el poder. El ministre de Finances italià ha reiterat que l'acord sobre els pressupostos es coneixerà el setembre.

DIVISES, PETROLI I ANÀLISI TÈCNICA

Al mercat de divises, l'euro cotitza pràcticament pla en el seu encreuament contra el dòlar (-0,02%, $ 1,1566), mentre el petroli Brent repunta un 1,4%, fins als 74,23 dòlars, després de confirmar Aràbia Saudita una baixada inesperada en la seva producció de cru i l'anunci dels EUA que torna a imposar sancions a les exportacions de l'Iran. Finalment, la prima de risc d'Espanya cau un 1,8%, fins als 102 punts.

De tornada a l'IBEX i al seu aspecte tècnic, tot segueix igual, amb l'índex encaixat entre aquests 9.500 i 10.000 punts als quals ens hem referit més amunt. "L'única cosa al que podem agafar-nos a molt curt termini (per apostar per un trencament dels 10.000) és la possibilitat que els bancs continuïn rebotant durant les properes sessions", assenyala l'expert de 'Bolsamanía, José María Rodríguez. "L'índex que engloba els bancs, l'EuroStoxx Banks, presenta una figura d'implicacions alcistes, que és un calc de la que té Santander", afegeix aquest analista.

Noticias relacionadas

contador