ep almirall 20180223131905
ALMIRALL

Almirall (+9%) és un dels millors valors del Mercat Continu aquest dilluns. La companyia acumula ja una pujada del 15% durant les dues últimes sessions, després d'anunciar la compra de la cartera de dermatologia mèdica als Estats Units a Allergan divendres passat.

  • 8,57€
  • 1,06%

La farmacèutica va anunciar divendres passat l'adquisició d'un portafolis de cinc productes de la divisió de Dermatologia Mèdica d’Allergan als Estats Units, subjecte a la revisió per part de les autoritats rellevants. L'operació es va dur a terme per una suma de 550 milions de dòlars.

Els analistes de Banc Sabadell valoren positivament l'operació però recomanen 'vendre' les accions de la farmacèutica

Peter Guenter, CEO d'Almirall, va afirmar llavors que "aquesta transacció transformadora per Almirall, reforçarà i consolidarà la nostra posició al mercat dermatològic més gran del món. És un portafolis ben equilibrat de marques madures i en creixement, a més d'una rellevant i innovadora Nova Entitat Química (NEQ), que es llançarà pròximament".

Amb tot, els analistes del Banc Sabadell recomanen al seu informe d'aquest dilluns 'vendre' les accions del grup, tot i valorar positivament la transacció, perquè considera que "reforçarà la seva principal línia de negoci, la dermatologia (45% vendes) al mercat dels EUA (el més ampli del món)".

D'altra banda, des del banc destaquen que el preu pagat implica una valoració inferior a 10x EV/EBITDA (enfront de les 9,7x de la nostra valoració de l’ALM) de manera que la transacció no suposa pagar un sobrepreu (principal risc que estimàvem de una operació d’M&A)".

Noticias relacionadas

contador