• La situació sembla tensar-se a Itàlia a mesura que augmenta la preocupació pels Pressupostos que es presentaran el setembre
matteo salvini

La prima de risc espanyola torna a superar els 100 punts bàsics -puja un 4 a aquestes hores- quan fa una mica més d'una setmana cotitzava per sota dels 90 punts bàsics. Per la seva banda, la prima de risc italiana també puja un 2,5% en aquests moments i escala fins als 252 punts bàsics.

Les situacions polítiques d'Espanya i Itàlia no són especialment sòlides. Durant els últims dies s'ha estat especulant amb un avançament electoral a Espanya, encara que el president del Govern, Pedro Sánchez, l'ha descartat aquest divendres en la seva compareixença per fer balanç després dels dos mesos de mandat. Per la seva banda, a Itàlia la tensió sembla que anirà en augment mentre el Govern es prepara per negociar els Pressupostos que està previst que es presentin el mes que ve.

S'espera que Luigi Di Maio, líder del Moviment 5 Estrelles i un dels socis del populista govern italià, pressioni el ministre de Finances, Giovanni Tria, perquè les polítiques sobre les quals els socis de la coalició van fer campanya, incloent-hi un impost fix, ingressos bàsics garantits i una reversió de les anteriors reformes de pensions, siguin incloses en el pressupost.

El rendiment del bo a dos anys d'Itàlia, que es mou en la direcció oposada al seu preu, va pujar 40 punts bàsics a l'1,353% aquest divendres, després d'haver pujat 17 punts bàsics dijous. El rendiment del bo a 10 anys va pujar 16 punts bàsics durant la primera part de la sessió, fins al 3,06%, després d'haver pujat 12 punts bàsics el dia anterior.

Els bancs italians estan caient de forma destacada aquest divendres, amb retallades d'entre l'1% i el 2%.

Noticias relacionadas

contador