wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
37.802,71
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes moderades del 0,3% després de les pujades de dilluns (superiors a l'1%) per la treva comercial entre la Xina i els EUA, sobre la qual ara dubte el mercat. Recordem també que la Borsa de Nova York estarà tancada aquest dimecres pel funeral d'Estat en memòria de l'expresident George Bush.

La treva comercial de 90 dies segellada entre els EUA i la Xina està ara en dubte per la seva data d'inici. L'assessor econòmic de Trump, Larry Kudlow, va assegurar als reporters aquest dilluns que l'alto el foc començarà el proper 1 de gener, mentre que des de la Casa Blanca es va emetre un comunicat en què afirmaven que va començar l'1 de desembre.

Més enllà d'aquests dubtes, el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, va traslladar aquest dilluns la seva esperança que les dues economies més grans del món converteixin aquesta treva comercial en "un acord de veritat".

Al front de dades macroeconòmiques, aquest dimarts es coneixerà l'índex Redbook setmanal de vendes al detall, a més de l'índex ISM de Nova York corresponent al mes de novembre i les reserves setmanals de cru de l'API.

Precisament, al mercat de matèries primeres, el petroli estén els seus guanys de dilluns amb un avanç del 2% davant l'esperada retallada de subministrament que anunciarà l'OPEP durant la reunió d'aquest dijous. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,39% respecte al dòlar, fins als 1,1399 bitllets verds.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

L'S&P 500 està desplegant, al llarg de 2018, "un ampli moviment lateral amb cert biaix alcista on, després de tot, seguim tenint mínims i màxims creixents", segons indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Una altra cosa molt diferent serà si finalment es perforés la zona de suport que presenta als mínims d'octubre (2.603) i, sobretot, els mínims de febrer als 2.532 punts. Però mentrestant, tot forma part d'un ampli lateral", afirma aquest expert.

ÀSIA I EUROPA ES PRENEN UN RESPIR

El Vell Continent cotitza amb caigudes després de les seves enèrgiques pujades de dilluns a cinc dels seus principals índexs (IBEX 35 -0,9%, CAC 40 -0,4%, DAX 30 -0,6%, FTSE 100 -0,5% i PSI 20 -0,4%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX cedeix terreny davant els nous dubtes ja citats sobre la guerra comercial.

Els parquets asiàtics han tancat amb caigudes generalitzades excepte a la Xina. El Nikkei ha tancat amb fortes caigudes de més d'un 2%. L'índex Hang Seng de Hong Kong (-0,24%) ha acabat en el vermell després del seu tancament més alt des de finals de setembre.

Després de liderar els guanys de la regió dilluns, les accions xineses han tingut pocs canvis en les operacions matutines. Tant el compost de Xangai (+0,42%) com el de Shenzhen (+0,43%) han acabat amb alces moderades.

Noticias relacionadas

contador