wall street portada inversor mal
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra lleus caigudes del 0,2% després de pujar aquest dimarts un 1% recolzat en els resultats dels grans bancs nord-americans. No obstant això, els dubtes sobre la treva comercial que han pactat EUA i la Xina segueixen pesant en l'ànim dels inversors, que no acaben de confiar que finalment se signi un pacte escrit durant les properes setmanes. Les protestes a Hong Kong, per exemple, són un altre punt de fricció entre les dues majors potències del món.

Una de les dades més destacades de la jornada, les vendes al detall de setembre, s'ha situat molt per sota de les previsions, cosa que reforça la previsió que la Reserva Federal (Fed) abaixi els tipus d'interès durant la reunió de final de mes. Seria la tercera rebaixa consecutiva que realitza el banc central davant la frenada econòmica provocada per la guerra comercial.

En concret, les vendes al detall del mes passat van caure un 0,3%, enfront de la pujada esperada del 0,3%. Les vendes del grup de control, que incideixen directament en el PIB, es van mantenir planes (la previsió era una pujada del 0,3%). A més, excloent-ne la partida d'Automòbils, les vendes van caure un 0,1%, per sota de la pujada prevista del 0,2%.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics assenyalen que la fortalesa del consum privat durant el tercer trimestre pot ser a causa d'una anticipació de compres per la previsió de més aranzels. Per això, consideren que "no és sostenible" que les vendes al detall mantinguin les fortes pujades del tercer trimestre durant el quart trimestre de l'any.

EMPRESES I BREXIT

Dins del front empresarial, Bank of America ha presentat resultats trimestrals i ha batut les expectatives del mercat amb els seus ingressos i benefici. Netflix retre comptes després del tancament. Molts analistes assenyalen un punt d'inflexió per a la plataforma de reproducció en continu davant la ingent aparició de rivals com Disney+.

A l'àmbit internacional, les negociacions entre Brussel·les i el Regne Unit tornen a marxar i s'imposa la sensació que és possible aconseguir un acord ja que els aliats de Boris Johnson a Irlanda del Nord (DUP) han acceptat el pla del 'premier'. La lliura s'aprecia un 0,12%, fins als 1,2801 dòlars.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,1%, fins als 52,77 dòlars, a causa de la cautela que impera al mercat sobre aquest possible acord comercial entre els EUA i la Xina. Els analistes consideren que no impulsarà la demanda de cru a curt i mitjà termini.

A més, l'euro s'aprecia un 0,1%, fins als 1,1043 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,74%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys repunta fins a l'1,59% i el del bo a 3 mesos puja a l'1,65% . Chris Iggo, cap d'inversions en AXA IM, comenta que "el fet que la Fed hagi començat a baixar tipus ens fa preveure que sigui probable que continuï amb les retallades a finals d'aquest mes".

Noticias relacionadas

contador