ep chipbroadcom
FLORIAN KNODT/BROADCOM
1.294,42$
  • 37,60$
  • 2,99%

"No podem deixar que segueixi passant". Brussel·les es planta. La Comissió Europea demana a Broadcom que posi fi a les seves pràctiques monopolístiques al Vell Continent. Les activitats de la companyia "poden estar causant un dany irreparable a la seva competència", assenyala la CE.

Què fa Broadcom? És la major fabrica de xips de xarxa. A tot el món. Aquests són presents en televisions, reproductors, routers de fibra òptica...

Brussel·les ja va posar la lupa sobre Broadcom al passat mes de juny. Per aquell temps va iniciar una investigació amb l'objectiu de dirimir si la companyia estava abusant de la seva posició al mercat. Una cosa que finalment s'han aclarit. La CE assegura que l'empresa ha arribat a acords amb, almenys, sis fabricants d'aquests xips que són, al mateix temps, els seus principals clients.

"Els consumidors europeus hauran de triar entre pagar més o renunciar a la innovació si seguim així", afirma la comissària de Competència de la UE, Margrethe Vestager. I què passa ara? Broadcom té 30 dies per complir amb les exigències de la CE.

A partir d'aquest moment, Broadcom ha de complir les peticions de la CE durant, almenys, un període de tres anys o fins que hi hagi una decisió final sobre la conducta de la companyia.

Noticias relacionadas

contador