ep instalaciones de la empresa china huawei
Todd Darling - Archivo

El gegant tecnològic xinès Huawei Technologies va facturar 610.800 milions de iuans (77.965 milions d'euros) durant els nou primers mesos de 2019, xifra que representa un increment del 24,4% respecte als ingressos comptabilitzats durant el mateix període de 2018, tot i les pressions exercides sobre la companyia per les autoritats nord-americanes, que el passat mes de maig van incloure el fabricant xinès a la seva 'llista negra' d'entitats en considerar-la una amenaça per a la seguretat nacional.

Al segment de consum, el fabricant xinès va destacar el "creixement sostingut" del seu negoci de telèfons intel·ligents, amb la venda de 185 milions de dispositius entre gener i setembre, cosa que implica un creixement del 26% respecte al mateix període de l'any passat.

Durant els sis primers mesos de 2019, Huawei havia comercialitzat 118 milions de telèfons intel·ligents a tot el món, un 24% més que un any abans, cosa que suggereix una acceleració de les vendes de telèfons intel·ligents de la companyia xinesa, fins al voltant de 67 milions d'unitats entre juliol i setembre.

La companyia ha subratllat el "ràpid creixement" registrat en altres segments de mercat com els PC, tauletes, dispositius d'àudio i portables.

D'altra banda, Huawei ha subscrit fins a la data "més de 60 contractes comercials per 5G amb els principals operadors mundials", enfront del gairebé mig centenar de contractes signats durant el primer semestre de 2019 i ha lliurat més de 400.000 unitats d'antenes 5G.

"Al final del tercer trimestre de 2019, més de 700 ciutats, 228 companyies de l'índex Fortune Global 500 i 58 empreses del Fortune Global 100 havien seleccionat Huawei com el seu soci per a la transformació digital", va afegir la multinacional xinesa.

contador