wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street registra guanys moderats del 0,2% de mitjana, després de les caigudes de dijous a la Borsa de Nova York. Res preocupant si tenim en compte que tant l'S&P 500 com el Nasdaq van tancar dimecres la seva quarta jornada consecutiva en màxims històrics.

  • 38.239,66
  • -

A més, les caigudes de la sessió passada no són gens preocupants si es té en compte que tant l'índex tecnològic com l'S&P 500 van tancar dimecres la seva quarta jornada consecutiva en màxims històrics.

Malgrat les pèrdues de l'última sessió, el Dow Jones i l'S&P 500 avancen a prop de l'1% aquesta setmana, mentre el Nasdaq segueix liderant els avanços amb una revaloració de l’1,8%. En l'acumulat del mes d'agost, el Dow puja un 2,3%, l'S&P un 3% i el Nasdaq, un 5,4%.

Aquest divendres està previst que els Estats, Units, Mèxic i Canadà signin un nou acord comercial. Si bé s'ha arribat a un acord entre els EUA i Mèxic per reemplaçar l'actual pacte del TLCAN, Canadà encara no ha assegurat la seva posició.

Els EUA i el Canadà van treballar fins ben entrada la nit de dijous per pressionar per una alternativa al TLCAN. No obstant això, el ministre de Comerç de Canadà va dir que encara estan treballant per "aconseguir l'acord correcte, no qualsevol tracte", tal com ha informat Reuters.

No obstant això, les turbulències comercials segueixen sacsejant els inversors a tot el món, després d'un informe de Bloomberg que cita fonts que suggereixen que l'administració nord-americana estava a l'espera d'instaurar més impostos sobre béns xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars la propera setmana. En una entrevista amb el canal d'informació econòmica, el president dels EUA, Donald Trump, va advertir que podria treure el país de l'Organització Mundial del Comerç (OMC), si l'OMC no escomet una important reforma.

A la mateixa entrevista, Trump va acusar Facebook, Google i Amazon d'afavorir una possible situació de "competència deslleial", encara que va subratllar que no en pot "fer comentaris públics". També va comentar que no li correspon a ell fer declaracions sobre una hipotètica segmentació dels tres gegants tecnològics. "Moltes persones creuen que els tres estan en una posició deslleial, però no en faré més comentaris". Alhora, ha acusat Google de manipular el motor de cerca per ocultar notícies positives sobre la seva figura.

Així mateix, Amazon també està en el focus dels inversors. Les accions del gegant del comerç electrònic van superar per primera vegada aquest dijous els 2.000 dòlars. En concret, van registrar un màxim intradia als 2.025,57 dòlars encara que van tancar als 2.002,22 dòlars. D'aquesta manera, el valor d'Amazon en borsa ja puja fins als 974.560 milions de dòlars. I aquest divendres, de nou, la companyia liderada per Jeff Bezos torna a registrar un nou màxim històric al voltant dels 2.017 dòlars.

De la mateixa manera, Apple també va registrar aquest dijous nous màxims als 222,98 dòlars. Actualment, la seva capitalització borsària se situa als 1,08 bilions de dòlars, encara que finalment va tancar als 225,06 dòlars. Aquesta sessió també es tenyeix de verd i augmenta els seus rècords fins als 227 dòlars.

També és notícia Coca Cola perquè negocia la compra de la cadena britànica de cafeteries Costa per 5.100 milions de dòlars.

Al mercat de les divises, l'euro cau en el seu canvi contra el dòlar fins als 1,1651. El mercat de les divises ha acaparat l'atenció dels inversors després de l’'infern' que s'ha desfermat sobre el pes argentí, que va tocar un mínim mai vist als 41,00 pesos per dòlar dijous, enmig d'una onada d'aversió al risc que va tacar el dòlar.

D'altra banda, el petroli cotitza amb caigudes. El barril West Texas, de referència als EUA, cedeix un 0,61% fins als 69,82 dòlars. Per la seva banda, el barril Brent, de referència a Europa, cau un 0,42% fins als 77,44 dòlars. El preu del cru cau a causa de les preocupacions per l'impacte d'una possible guerra comercial, però les sancions dels EUA contra l'Iran i la caiguda de la producció veneçolana limiten la seva baixada.

Noticias relacionadas

contador