• Després de la publicació el passat divendres d'un PIB decepcionant en el segon trimestre
  • L'lSM manufacturer de juliol s'ha situat lleugerament per sota del que s'esperava
  • La filial d'Uber a la Xina s'ha fusionat amb el seu principal competidor, anomenat Didi Chuxing
inversores-contentos2

Signe mixt a Wall Street, a la primera sessió borsària del mes d'agost i mentre els índexs nord-americans cotitzen molt aprop dels seus màxims històrics. Per exemple, el S&P 500 va tancar divendres passat als 2.173,60 punts, molt aprop del seu preu màxim de 2.177,09 punts intradia marcat la setmana passada. El selectiu nord-americà acumula un guany anual del 6,3% fins avui.

  • 40.003,59
  • -
  • 5.722,63
  • -

"Després de les decebedores xifres de creixement del PIB nord-americà en el segon trimestre de l'any que es van publicar el divendres passat, els inversors tornaran de nou la mirada al calendari macroeconòmic", expliquen els experts de Link Securities.

Llegiu també: Wall Street acaba julio con ganancias con los máximos históricos de protagonistas

ECONOMIA: ATENTS A LES DADES DE MANUFACTURES I A L'INFORME D'OCUPACIÓ DELS EUA

Des de Link Securities expliquen que l'Informe d'Ocupació de juliol als EUA que es publicarà el divendres també serà clau per les borses

En aquest sentit, el PMI manufacturer de Markit corresponent al mes de juliol ha pujat fins a 52,9 des de 51,3 al juny. Encara que el ISM manufacturer del mateix mes, considerat més important pels experts, ha baixat fins a 52,6 des de 53,2 (el mercat esperava una caiguda fins a 53,0). Aquestes dades són importants per saber "si el feble creixement econòmic nord-americà en el 1T2016 i 2T2016" continuarà en el tercer trimestre. A més, destaquen que "va ser la caiguda dels nivells d'existències el que va llastrar el creixement econòmic. Aquesta caiguda, sumada a un preocupant descens de la inversió empresarial podria indicar una falta de confiança en el sector corporatiu, potser afectat per la proximitat de les eleccions presidencials a EUA".

D'altra banda, des de Link Securities expliquen que l'Informe d'Ocupació de juliol als EUA, que es publicarà el divendres, també serà clau per a les borses. "Amb una taxa de desocupació ja molt baixa, en el 4,9%, serà important analitzar les xifres sobre salaris per treure conclusions sobre la fortalesa econòmica darrere de les xifres d'ocupació. Totes aquestes xifres influiran en les expectatives de pujades de tipus per part de la Fed, que el divendres passat es van veure minvades després de la publicació de la dada del PIB", conclouen.

Llegiu també: Decepció als EUA: el PIB creix 'només' un 1,2% al segon trimestre

EMPRESES: MOVIMENT D'UBER A LA XINA

A l'altra banda de l'Atlàntic seguim veient a Wall Street molt fort, amb el Dow Jones i el S&P 500 aguantant a prop dels seus nivells màxims històrics

A l'actualitat empresarial, Uber ha anunciat que fusionarà la seva filial a la Xina amb el seu competidor al gegant asiàtic, anomenat Didi Chuxing. La fusió d'ambdues empreses donarà lloc a un grup valorat en uns 35.000 milions de dòlars.

ANÁLISI TÉCNICA: WALL STREET SEGUEIX MOLT FORT

"A l'altra banda de l'Atlántic seguim veient a Wall Street molt fort, amb el Dow Jones i el S&P 500 aguantant aprop dels seus nivells màxims històrics, al mateix temps que tenim al Nasdaq 100, una mica més endarrerit, coquetejant amb els màxims de 2015 en els 4.140 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía

Llegiu també: Les últimes caigudes porten al petroli a nivells de suport importants

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el petroli West Texas cauen 1,2%, fins aLS 41,08 dòlars.

Els bons del Tresor EUA a 10 anys cauen 12/32 dòlars; la seva rendibilitat puja fins a l'1,493%.

L'euro cau 0,07%, fins a 1,1167 dòlars.

Llegiu més:

Menos riesgos, más empleo: Yellen alienta la posibilidad de subir los tipos en septiembre

El Libro Beige de la Fed confirma un crecimiento moderado en EEUU en mayo y junio

Uber es fusionarà a la Xina amb Didi Chuxing, el seu principal competidor

La banca frena a l'IBEX i el torna als 8.500 punts

contador