• L'estadística és, tot i així, superior a la del primer trimestre, quan l'economia es va expandir un 0,8%
  • El creixement del PIB durant el segon trimestre reflecteix la contribució positiva de la despesa de consum personal i de les exportacions
bandera eeuu usa america

L'economia d'Estats Units es va expandir molt per sota del que s'esperava entre abril i juny. La dada de PIB publicada pel Departament de Comerç es queda en l'1,2% anual, enfront del 2,6% previst pel consens d'analistes. L'estadística és, tot i així, superior a la del primer trimestre, quan l'economia es va expandir un 0,8%.

  • 38.239,66
  • -
  • 17.718,30
  • 1,65%
  • 5.533,90
  • -

El mercat ha acollit amb cautela la dada, i Wall Street protagonitza una obertura mixta. El Dow Jones i el S&P 500 comencen a cotitzar amb lleus caigudes, mentre que el Nasdaq es mou a l'alça. No obstant això, dues hores després els principals índexs nord-americans cotitzen en negatiu, amb lleugeres caigudes.

Llegiu també: Microsoft despedirá a 2.850 trabajadores más

La dada ha quedat molt per sota del que esperaven els analistes, que esperaven un creixement del 2,6%

El creixement del PIB en el segon trimestre reflecteix la contribució positiva de la despesa de consum personal i de les exportacions, que es van veure parcialment compensats per la contribució negativa de la inversió en inventaris privats, la inversió residencial fixa i la despesa dels governs locals i estatals.

Malgrat l'acceleració del creixement en el segon trimestre, la dada ha quedat molt per sota de les expectatives del mercat, que apuntaven a una expansió del PIB del 2,6%.

La dada del PIB es publica amb prou feines l'endemà passat que la Reserva Federal d'EUA es mostrés molt menys preocupada pels riscos a curt termini per a les expectatives econòmiques, la qual cosa obre la porta a una pujada de tipus en el que queda d'any.

Llegiu més:

PMI de servicios de EEUU cae hasta los 50,9 puntos

S&P afirma el rating de EEUU en AA+ pero advierte del alto nivel de deuda pública

El FMI revisa sus previsiones a nivel mundial: rebaja el crecimiento de España al 2,1% para 2017

El PIB del primer trimestre en EEUU se revisa al alza y Wall Street rebota un 1%

El Gobierno revisará al alza este mes el crecimiento del PIB para 2016

contador