dl new york city nyc ny us usa united states of america manhattan skyline city finance trading nyse dow jones sp dollar dollars usd federal reserve fed
Sharecast photo / Josh White

Wall Street no troba tendència després de les pèrdues de les dues últimes sessions, que han estat més destacades al sector tecnològic, a causa de la pujada en el rendiment dels bons, que perjudica la seva valoració a llarg termini.

  • 39.946,43
  • -

La correcció del mercat després del gran ral·li alcista des dels mínims de març, a més d'un component tècnic, té un factor fonamental determinant: la postura més agressiva de la Reserva Federal (Fed) per combatre la inflació.

Si dimarts Lael Brainard va espantar els inversors amb el to inusualment agressiu per contenir els preus, aquest dimecres els mercats van descomptar el contingut de les actes de l'última reunió del banc central, celebrada al març.

El document va mostrar que la reducció del balanç començarà a curt termini (maig o juny) a un ritme de 95.000 milions de dòlars mensuals; i que les pujades de tipus seran de 50 punts bàsics almenys en les dues properes reunions.

"Molts participants van assenyalar que un o més augments de 50 punts bàsics en els tipus podrien ser apropiats en futures reunions, especialment si les pressions inflacionistes continuessin sent elevades o s'intensifiquessin", van indicar les actes.

PUJADES DE TIPUS DE 50 PUNTS BÀSICS

Després de conèixer les actes, els experts d'Oxford Economics esperen pujades de 50 punts bàsics en els tipus "al maig i al juny" i anticipen que els interessos pujaran en total un 1,75% el 2022.

I afegeixen que, si la Fed redueix el balanç al ritme mensual de 95.000 milions de dòlars, aquest baixarà fins a uns 5 bilions de dòlars i caurà fins al 18% del PIB, enfront del 34% actual, a prop dels nivells prepandèmia del 17%. Tot i que afegeixen que aquesta reducció dependrà de com evolucioni l'economia nord-americana durant els propers anys.

En aquest context, aquest dijous s'han conegut les dades d'atur setmanal als EUA, que ha caigut al nivell més baix des del 1969. Les peticions setmanals d'atur als EUA van baixar fins a les 166.000 durant la setmana de l'1 d'abril des de les 171.000 registrades a la setmana anterior (revisades a la baixa des de 202.000), segons les dades publicades pel Departament de Treball.

CANVI DE PARADIGMA

A nivell estratègic, els experts de Richard Bernstein Advisors (RBA) expliquen que els mercats financers globals poden estar en les primeres etapes d'un altre canvi de paradigma, que posarà èmfasi en els actius 'proinflació'. Segons la seva opinió, es produirà un "canvi dràstic" en les inversions pel fet que els fonamentals de l'economia mundial estan protagonitzant un gir històric.

"El 'nou paradigma' té a veure amb la reducció de la globalització i la pujada de la inflació", afirmen els seus estrategs. Segons la seva opinió, cal reduir l'enfocament cap a accions de creixement (tecnologia, innovació i disrupció), a més de criptomonedes, immobiliària residencial i renda fixa a llarg termini; i centrar-se en els actius favorables a la inflació, com “energia, materials, productes industrials, matèries primeres, països relacionats amb les matèries primeres, or i alguns actius reals”.

RÚSSIA ES CONCENTRA EN EL DOMBÀS

Sobre la guerra a Ucraïna, el govern de Zelenski ha demanat als ciutadans que abandonin les regions del Dombàs, a l'est del país, ja que s'espera una gran ofensiva de les tropes russes per obtenir el control total d'aquest territori estratègic.

Putin també està llançant un atac molt violent sobre la ciutat de Mariúpol, que ha denunciat que els russos estan fent servir crematoris mòbils per incinerar els cadàvers de civils assassinats. Per part seva, la Unió Europea negocia imposar sancions al carbó rus, malgrat l'oposició d'Hongria, i estudia també imposar sancions al gas i al petroli.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

En altres mercats, el barril de cru West Texas rebota un 0,88% (97,08 dòlars) i el barril Brent avança un 0,62% (101,70 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,37% (1,0933). A més, l'unça d'or puja un 0,49% (1.932 dòlars). Finalment, el bitcoin cau un 0,79% (43.371 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,652%.

Noticias relacionadas

contador