zelenski accuse poutine de vouloir detruire l ukraine le congres americain l ovationne

Si no hi ha un paquet de sancions realment dolorós contra Rússia i si Ucraïna no rep un veritable subministrament d'armes, que hem sol·licitat moltes vegades, Rússia ho considerarà com un permís per anar més enllà, ha lamentat el president d'Ucraïna Volodímir Zelenski, després del anunci de l'última bateria d'accions dels EUA i la Unió Europea (UE).

"Els països occidentals han anunciat un nou paquet de sancions contra Rússia. Es bloquegen les noves inversions, s'apliquen restriccions contra diversos bancs a Rússia, s'hi afegeixen sancions personals, així com altres restriccions. Aquest paquet té un aspecte espectacular. Però no n'hi ha prou", ha indicat al seu discurs Zelenski, tal com ha informat en un comunicat la pàgina web oficial de la Presidència.

Així, ha reiterat que Ucraïna seguirà "insistint en un bloqueig total del sistema bancari rus", que dificulti el seu moviment a les finances internacionals, així com la compra del petroli dur al món democràtic occidental.

"Ara és un moment clau per a aquests ciutadans de Rússia: heu d'exigir -exactament exigir- la fi de la guerra. És millor ara, exigint la pau, perdre alguna cosa i enfrontar-se d'alguna manera a la maquinària repressiva russa que ser equiparat amb els nazis per a la resta de la seva vida”, ha subratllat Zelenski.

Noticias relacionadas

contador