• Captarà més de 7.000 milions d'euros venent accions amb un descompte del 18%
  • Confirma que els nous títols emesos tindran dret a cobrar el dividend d'agost
ep ana botin presidentasantander
Ana Botín, presidenta de SantanderB.SANTANDER

Santander ha caigut un 0,78% després d'anunciar la seva gran ampliació de capital i l'IBEX 35 ha cedit un 0,35%, fins als 10.566,70 punts. El banc, que ha arribat a baixar un 2% als primers instants de la jornada, ha tancat finalment amb descensos més moderats després d'anunciar els detalls de la seva ampliació de capital de 7.072.000, que inclou un descompte del 17,75% sobre el preu de mercat. Va comunicar també el primer dividend a compte dels resultats de 2017, que pagarà a l'agost, i va avançar els seus resultats fins al juny, amb una millora en el benefici del 24% (fins als 3.600 milions d'euros).

  • 11.154,60
  • 1,56%

A l'IBEX, els valors més alcistes han estat Técnicas Reunidas (+1,77%), que ha confirmat el pagament d'un dividend de 0,72 euros bruts el proper 10 de juliol, i Bankia (+1,58%), que segueix amb el seu ral·li alcista després d'acordar la integració de BMN. Goldman Sachs ha assenyalat avui que millora les seves previsions de sinergies i benefici per acció (BPA) a partir del tercer any, gràcies al baix preu pagat per l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri.

Per contra, els valors més baixistes de l'IBEX han estat Acciona (-1,69%) i DIA (-1,66%). Al Mercat Continu, Prisa i Duro Felguera, dos valors molt castigats, s'han disparat un 9%. El 'fanalet vermell' del dia ha estat Adolfo Domínguez amb descensos del 4%.

De tornada a Santander, el fet que l'ampliació es vagi a fer amb el descompte que es farà, hauria de penalitzar-lo més. Però, d'altra banda, les notícies sobre dividends sempre es reben en positiu i, en aquest cas, fa de contrapès. L'entitat, a més, està fort des del punt de vista tècnic. Fa un temps que s’està movent en lateral, com la resta dels bancs, però la veritat és que segueix respectant el suport dels 5,60 euros. Pel que fa als resultats, Santander ha precisat que la informació que va publicar aquest dilluns és "preliminar" i que encara està subjecta a la culminació dels estats comptables i financers del primer semestre, que seran presentats el 28 de juliol.

Els comptes semestrals són les primeres en què Santander ja consolida l'aportació de Banc Popular, adquirit després d'una subhasta urgent el passat 7 de juny. El seu impacte, però, serà imperceptible de moment. "El benefici net atribuït de Grup Santander amb data de 30 de juny de 2017, després de la integració de Banc Popular, experimentarà una variació molt poc significativa pel que fa a l'import estimat de 3.600 milions d'euros que hauria resultat de no haver tingut lloc l'esmentada integració", recull el comunicat enviat a la CNMV.

Santander és, per tant, protagonista absolut en una sessió atípica en què Wall Street romandrà tancat per la celebració del Dia de la Independència. Ahir, en una jornada reduïda, que va acabar a les set de la tarda hora espanyola, el Nasdaq va tornar a desmarcar-se amb caigudes del 0,49% (enfront de les pujades del 0,61% al Dow Jones i del 0,23% en l'S&P). De nou el temor que la fortalesa de les tecnològiques ‘coixeja’ va fer presència. Grans valors com Facebook, Netflix o Amazon van tenir aquest dilluns una mala jornada i van perdre més de l'1%.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,2% i voreja els 50 dòlars, mentre el cru West Texas, per la seva banda, cotitza amb pujades similars als 47,20 dòlars. L'euro cau un 0,16%, fins als 1,1350 dòlars, mentre l'unça d'or puja un 0,3%, fins als 1.222 dòlars. Finalment, la prima de risc d'Espanya cau un 1,8%, fins als 104 punts bàsics.

A nivell estratègic, els experts de Bankinter assenyalen que les principals referències per aquesta setmana vindran de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que es publiquen dimecres, però sobretot de les actes de l'última reunió del Banc Central Europeu (BCE), que es coneixeran dijous.

"S’hi reflectirà el consens intern existent per mantenir la política monetària invariable. Sota la nostra opinió, això podria ser el factor determinant de les següents sessions", afirmen aquests analistes. "Si hi ha discrepàncies podríem veure caigudes en les borses i enfortiment de l'euro. Mentre que si hi ha unanimitat el mercat podria donar un gir i veuríem pujades de borses i debilitament de l'euro", afegeixen.

ANÀLISI TÈCNICA

"Tot i tancar la sessió pràcticament plan, el que és realment interessant és que l'IBEX 35 no sembla voler dirigir-se al suport dels 10.377 punts. De fet, no cal omplir el buit en la seva totalitat, així és més que suficient. L'única dubte que tenim és si la resta d'índexs europeus, que es van frenar a les portes dels buits alcistes del 24 d'abril, experimentaran durant els propers dies una nova fuetada baixista amb la finalitat d’omplir, almenys parcialment, aquest buit", afirma José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"El que ja devia fer l'IBEX 35. És probable que la clau que ens confirmi el final de les caigudes la tinguem en BBVA. Per sobre dels 7,6 euros, amb comoditat i en preus de tancament, tindríem una fortíssima senyal de fortalesa en el selectiu i ja sabem que l'entitat basca actua molt bé com a títol avançat de l'IBEX 35. De la mateixa manera, la perforació del suport dels 7,09 euros seria un gerro d'aigua freda, ja que es correspon amb els 10.377 punts l'IBEX 35", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador