• Emetrà 1.458 noves accions ordinàries amb dret de subscripció preferent per als accionistes
ep ana botin presidentasantander
Ana Botín, presidenta de Banc SantanderB.SANTANDER

La comissió executiva del Banc de Santander ha anunciat els detalls de l'ampliació de capital que portarà a terme per assumir l'adquisició de Banc Popular. En concret, l'entitat que presideix Ana Patricia Botín ha anunciat una ampliació de capital de 7.072,4 milions d'euros, incloent-hi nominal i prima d'emissió.

  • 4,78€
  • 0,67%

Aquesta ampliació implica un descompte del 17,75% respecte al preu teòric sense dret de subscripció, segons apunten fonts de la companyia. Les accions del banc han tancat la sessió borsària d'aquest dilluns a un preu de 6 euros per acció després d'experimentar una alça del 3,63%.

Banc Santander emetrà 1.458 noves accions ordinàries amb dret de subscripció preferent per als accionistes. Cada acció en circulació atorgarà un dret de subscripció preferent. Seran necessaris 10 drets de subscripció preferent per subscriure una acció nova, apunta l'entitat en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El període d'exercici d'aquest dret de subscripció preferent durarà quinze dies naturals, previsiblement entre el 6 i el 20 de juliol, ambdós inclosos.

L'emissió de les noves accions es durà a terme pel seu valor nominal de cinquanta cèntims d'euro (0,50 €) més una prima d'emissió de 4,35 euros per acció, de manera que el tipus d'emissió total de les noves accions serà de 4,85 euros per acció.

Els drets de subscripció preferent es negociaran a les borses de Madrid, Barcelona, ​​Bilbao, València, Lisboa i Buenos Aires. Els drets de subscripció preferent que no siguin exercits s'extingiran automàticament quan acabi aquest període.

L'augment de capital està "totalment assegurat", ha explicat el banc al supervisor dels mercats, atès que ha subscrit un contracte d'assegurament i col·locació per la totalitat amb un sindicat d'entitats de crèdit. Les entitats coordinadores globals (aliança de 'global coordinators ') seran Santander, Citigroup i UBS Limited.

Banc Santander ha anunciat aquest dilluns que abonarà un dividend a compte dels beneficis de 2017 de 0,06 euros per acció el 4 d'agost, que també cobraran els nous accionistes. A més, el banc que presideix Ana Botín ha incrementat els seus beneficis un 24% durant primer semestre fins als 3.600 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador