• El període d'exercici d'aquest dret de subscripció preferent durarà quinze dies naturals, previsiblement entre el 6 i el 20 de juliol, ambdós inclosos
ep ana botin
Ana Botín, presidenta de Santander

Banc Santander va anunciar a la nit d'aquest dilluns una ampliació de capital de 7.072,4 milions d'euros, incloent-hi nominal i prima d'emissió, per assumir l'adquisició de Banc Popular. Després d'aquesta decisió, l'entitat que presideix Ana Botín puja un 0,12% i cotitza a 6 euros per acció. L'ampliació de capital de l'entitat implica un descompte del 17,75% respecte al preu teòric sense dret de subscripció. Un anunci que ha entelat un bon inici de setmana de la cotització de l'entitat. Les accions del banc van pujar un 3,63% aquest dilluns, el tercer millor valor de l'IBEX 35, i l'entitat càntabra acumula un increment del 20% en aquest 2017.

  • 4,78€
  • 0,67%

Santander va anunciar que emetrà 1.458 noves accions ordinàries amb dret de subscripció preferent per als accionistes. Cada acció en circulació atorgarà un dret de subscripció preferent i es necessitarà 10 drets de subscripció preferent per subscriure una acció nova, apuntava el banc en un fet rellevant enviat a la nit de dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El període d'exercici d'aquest dret de subscripció preferent durarà quinze dies naturals, previsiblement entre el 6 i el 20 de juliol, ambdós inclosos. L'emissió de les noves accions es durà a terme pel seu valor nominal de cinquanta cèntims d'euro (0,50 euros) més una prima d'emissió de 4,35 euros per acció, de manera que el tipus d'emissió total de les noves accions serà de 4,85 euros per acció.

Un altre dels anuncis realitzats per Banc Santander aquest dilluns és el repartiment, el dia 4 d'agost, del seu primer dividend a compte dels beneficis de l'exercici 2017, per un import íntegre per acció de 0,06 euros. L'últim dia de negociació de l'acció amb dret al cobrament d'aquest dividend serà el dimarts 1 d'agost que cotitzarà ja com exdividend dimecres, 2 d'agost.

Els titulars de les noves accions representatives de l'augment de capital del banc acordat aquest dilluns tindran dret a percebre l'expressat dividend a compte, segons informava l'entitat en un fet rellevant emès a la nit de dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV ).

Junts amb l'ampliació del capital i dividend, l'entitat va anunciar a la nit de dilluns les seves estimacions per al primer semestre de l'any. L'entitat que presideix Ana Botín espera obtenir un benefici net atribuït d'uns 3.600 milions d'euros, fet que suposa un increment del 24% respecte al resultat obtingut durant el mateix període de l'any anterior. Els comptes semestrals són les primeres en què ja consolida l'aportació de Banc Popular, adquirit després d'una subhasta urgent el passat 7 de juny. El seu impacte, però, serà imperceptible de moment.

Des del punt de vista tècnic, l'analista de 'Bolsamanía, José María Rodríguez, considera que "durant les últimes sessions hem estat assistint a un increment de la volatilitat en els títols del vaixell insígnia de l'IBEX 35, Banc Santander". "Però, tot i això la veritat és que tot segueix exactament igual que fa dos mesos. En realitat el títol està desplaçant horitzontalment, en un rang de preus comprès als 5,6 euros com a suport i els 6,10-6,15 euros com a resistència amb extensió fins als 6,35 euros (màxims anuals)", indica l'analista.

Noticias relacionadas

contador