• La valoració de BMN és menor que la dels seus comparables però més gran que la de Liberbank
  • Goldman estima que impulsarà el benefici per acció entre un 14% i un 20% el tercer any
ep jose ignacio goirigolzarri 20170621142909
APIE

Els analistes de Goldman Sachs han millorat les seves previsions sobre la integració de Banc Mare Nostrum (BMN) a Bankia, a causa que consideren que impulsarà el benefici de l'entitat financera més del que s'esperava en un principi.

  • 1,78€
  • 2,65%

Goldman manté el consell de neutral sobre les accions de Bankia, amb una valoració de 4,58 euros per acció, molt a prop de l'actual preu de mercat del banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri, que puja un 1,6% en borsa, fins als 4,51 euros per títol.

El banc nord-americà destaca que el preu pagat per BMN, 825 milions d'euros, se situa per sota del rang inicial anticipat pel FROB i que se situava entre els 1.100 i 1.300 milions d'euros. "La valoració implícita de BMN és de 0,41 vegades el seu valor comptable, un descompte material sobre els seus competidors (1,3 vegades el seu valor comptable) però un 20% per sobre de la valoració de Liberbank (0,3 vegades), que té una franquícia semblant", assenyalen aquests experts.

Bankia té com a objectiu augmentar el seu benefici per acció un 16% a partir del tercer any i espera una ràtio de capital CET 1 del 12% per a final de 2017. "Veiem aquests objectius assolibles i consistents amb el nostre escenari d'anàlisi i assumim unes sinergies de costos del 40%. Encara que sembla un objectiu ambiciós, Bankia té un bon historial en aquesta àrea", assenyala Goldman.

La seva previsió és que Bankia impulsi el seu benefici per acció (BPA) entre un 14% i un 20% a partir del tercer any de la integració, amb unes sinergies de costos que oscil·laran entre el 30% i el 45%. "La transacció impulsarà el BPA per sobre del que s'esperava en la nostra anterior previsió", indiquen aquests analistes, a causa que la valoració atorgada a BMN ha estat menor del que s'esperava, ja que les sinergies de costos se situen a la part més alta dels seus pronòstics.

Noticias relacionadas

contador