Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Caigudes brutals a les borses asiàtiques aquest dilluns, que sofreixen les conseqüències de l'enfonsament del 30% dels preus del petroli, pels temors a una guerra de preus entre Rússia i l'OPEP, després que no s'arribés a cap acord sobre les retallades de producció. Això se suma a la volatilitat ja provocada pels temors que envolten la propagació del coronavirus i les mesures excepcionals adoptades per Itàlia, que ha decretat quarantena a 15 regions, inclosa Llombardia.

El Nikkei del Japó ha arribat a caure un 5,46%, mentre que el Topix s'ha deixat un 5,44%. L'enfonsament de les borses nipones s'ha produït després que el Japó hagi publicat les seves xifres revisades del PIB per a l'últim trimestre de 2019. En una base trimestral, l'economia es va contreure en un 1,8%, mentre que la lectura preliminar va ser una caiguda de només un 1,6%. En termes anuals, l'economia es va contreure un 7,1%, també major del que es pensava inicialment. La lectura va alimentar els temors de recessió.

En aquest context, el ien deixa un auge gairebé sense precedents, amb un màxim per sota de 101,54 iens per dòlar, preus no vists des de novembre de 2016 -la setmana passada cotitzava a 108 iens- i presenta un buit en el gràfic del dòlar/ien. L'escalada de més del 3% de la divisa nipona ha suscitat l'alarma entre les autoritats del país, amb una declaració del ministre de Finances del Japó, Taro Rosteixo, qui ha advertit als inversors que el govern observarà de prop el repunt de la moneda, que ha descrit com a "moviments nerviosos", segons 'Reuters'. “Hem d'observar els vaivens de divises i accions per un temps. Els examinarem acuradament ", va dir Rosteixo als periodistes. Va declinar fer comentaris sobre si el Japó necessita intervenir al mercat de divises.

En altres llocs, l'índex Hang Seng d'Hong Kong va caure un 3,5% i les accions de la Xina continental també van experimentar caigudes, amb el compost de Xangai baixant aproximadament un 2,4%, mentre que el component de Shenzhen va perdre un 2,84%. El compost de Shenzhen va caure un 2.426%.

El Kospi de Corea del Sud també va caure 3,72%. Així mateix, és notícia que Corea del Nord ha llançat aquesta passada matinada almenys tres projectils no identificats; és probable que sigui part dels exercicis militars del règim, però no ajuda al sentiment d'inversió.

Mentrestant, les accions a Austràlia es van desplomar, amb l'ASX200 caient un 6,23%. A Singapur, la borsa també va caure més del 4%. En general, l'índex MSCI Àsia ex-Japó va caure un 3.88%.

Els moviments es van produir quan el rendiment del bo de referència del Tresor dels EUA a 10 anys va caure per sota del 0,5%, abans de veure una lleugera recuperació, ja que es va negociar per última vegada al 0,5192%. El rendiment del Tresor a 30 anys també va aconseguir un mínim històric, trencant el llindar de l'1% per primera vegada a la història, l'última cotització en 0.9842%.

Noticias relacionadas

contador