ep fabrica de baterias de bmw brilliance automotive en shenyang china 20201230111004
BMW - Archivo

L'expansió de l'activitat manufacturera a la Xina va avançar el juliol al seu menor ritme des de maig de 2020 en caure un punt respecte al mes anterior, segons l'índex PMI del sector que va divulgar aquest dilluns el diari econòmic privat Caixin. L'indicador es va situar als 50,3 punts, enfront dels 51,3 de juny, dels 52 de maig i dels 51,9 d'abril.

La lectura és la més baixa des del començament de la recuperació al sector al maig de 2020 i és també inferior a la prevista pels analistes, que van pronosticar 51 punts per al juliol. Així mateix, el PMI de la publicació és menor que la dada oficial, publicada dissabte per l'Oficina Nacional d'Estadística (ONE), que s'ha situat als 50,4 punts al juliol enfront dels 50,9 de juny.

La publicació ha atribuït la xifra a les inundacions que es va patir al mes passat al país asiàtic, entre d'altres factors, i va delimitar que l'índex de noves comandes va registrar la seva marca més baixa en 15 mesos. L'economista de Caixin Wang Zhe va indicar que la recuperació econòmica "no és encara sòlida i que" les pressions baixistes encara són relativament altes".

En aquest índex, que elabora la companyia d'informació econòmica britànica IHS Markit i que molts inversors internacionals prenen com a referència, un registre per sobre del llindar dels 50 punts suposa un creixement de l'activitat pel que fa al mes anterior i per sota, contracció.

Noticias relacionadas

contador