trader-observa-pantalla-wall-street
Reuters
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra pujades destacades de l'1% que permeten a l'S&P 500 marcar nous màxims històrics a prop dels 3.000 punts. Els parquets nord-americans celebren la treva comercial entre els EUA i la Xina segellada aquest cap de setmana a la cimera del G-20. Un pacte amb el qual les dues majors economies del món no s'imposaran nous aranzels i que permetrà a la Borsa de Nova York prosseguir amb la seva bona ratxa (l'S&P 500 va tancar el millor primer semestre en 20 anys, després de repuntar un 17%).

"Els mercats semblen estar contents amb aquest to de cooperació que s'ha desprès de les reunions", apunten els analistes de KKM Financial. "Hi havia un gran pessimisme abans de la reunió i molts esperaven un canvi en la narrativa entre els dos països", afegeixen aquests experts.

Un altre dels titulars que deixa la treva és que Washington aixeca el veto a Huawei. Això impulsa les fabricants nord-americanes de xips que col·laboraven amb el gegant xinès. Empreses del sector com Skyworks, Qorvo i Micron registren avenços destacats.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

Al front de dades macro, aquest dilluns es publica el PMI manufacturer de juny i la despesa en construcció de maig.

Ull també al petroli. El cru West Texas puja un 2,3%, fins als 59,85 dòlars, gràcies a la treva comercial i al fet que el mercat descompta que l'OPEP i els seus aliats s'estenguin les seves retallades de producció durant la reunió que s'està celebrant el càrtel.

Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,22%, fins als 1,1343 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 2,02% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que avança fins al 2,11%. El fet que la corba de tipus entre aquestes dues referències es mantingui invertida s'anticipa una frenada econòmica important tant als EUA com en el conjunt del sistema econòmic mundial.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

"És aviat per cantar victòria, ja que per poder parlar d'una superació de resistències clara, hem d'exigir-li al S&P 500 que salti en espelmes setmanals i amb claredat per sobre dels 2.969 punts", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"No fos cas que a poc a poc el preu vagi de més a menys i, igual que va succeir a finals d'abril/principis de maig, simplement marqui màxims històrics en intradia sense ser capaç de confirmar amb comoditat i en període setmanal" els nous rècords.

Noticias relacionadas

contador