ep david solomonpresidente y consejero delegado de goldman sachs
Sandra Blaser/World Economic For / DPA - Archivo

Wall Street passa al vermell després d'un inici de sessió amb lleugeres pujades després dels resultats de grans bancs com Goldman Sachs i Bank of America. El gir al vermell es produeix després d'un bany de realitat amb els estímuls. No arribaran abans de les eleccions. "En aquest moment, tenir un acord tancat i implementar-lo abans de les eleccions serà difícil", ha assegurat Steven Mnuchin, secretari del Tresor. Els inversors també estan pendents de notícies negatives sobre el desenvolupament d'una vacuna contra la Covid-19.

  • 38.339,52
  • -

Goldman Sachs ha publicat un benefici per acció (BPA) de 9,68 dòlars en el tercer trimestre de l'any, molt per sobre dels 5,57 dòlars anticipats pel consens. Les seves accions pugen un 1% en la preobertura de Wall Street. Els ingressos han pujat gairebé un 30%, fins a 10.780 milions de dòlars, per sobre dels 9.400 milions anticipats. El seu benefici net ha estat de 3.620 milions de dòlars.

I Bank of America va reduir els seus ingressos del tercer trimestre en un 10,8%, a 20.340 milions de dòlars, quan el consens del mercat esperava que fossin de 20.800 milions.

Tot i el descens de les vendes, va aconseguir incrementar el seu benefici per acció (BPA) a 0,51 dòlars per sobre dels 0,49 dòlars que preveien els experts. Així i tot, les accions de l'entitat estan sofrint i es deixaven al voltant d'un 2% en la preobertura de Wall Street.

També ha presentat aquest dimecres les seves xifres Wells Fargo, que ha obtingut un benefici inferior a l'esperat (1.720 milions de dòlars, o 42 centaus per acció), encara que amb els ingressos sí que ha superat totes les expectatives, tot i la reculada del 14%, a 18.860 milions. El resultat, les seves accions cauen a Wall Street.

La farmacèutica estatunidenca Eli Lilly ha suspès els assajos d'una teràpia experimental d'anticossos contra la Covid-19 per temors sobre la seva seguretat, dies després que el president dels EUA, Donald Trump, elogiés el tractament i l'empresa en sol·licités l'aprovació d'emergència.

Per part seva, demòcrates i republicans segueixen amb el seu 'estira-i-arronsa' en les negociacions per aprovar un nou pla d'estímuls valorat entre 1,5 i 2 bilions de dòlars. Malgrat que continuen negociant, els experts anticipen que serà molt complicat arribar a un acord abans dels comicis.

"La recuperació dels nivells econòmics pre-pandèmia serà llarga i tortuosa, en funció de com evolucioni el virus, de si es materialitzen nous estímuls al creixement i s'avança en la vacuna", argumenten des de Renta 4 en valorar les noves previsions del Fons Monetari Internacional (FMI), que va revisar a l'alça, fins al -4,4%, la seva previsió de caiguda del producte interior brut (PIB) a nivell mundial el 2020, però va empitjorar el repunt del 2021 fins al 5,2%.

El PIB global no recuperarà fins a finals de 2021 el nivell pre-pandèmia (+0,6% vs tancament de 2019) però amb gairebé tot el creixement procedent exclusivament de la Xina. La resta de països, inclòs els EUA, hauran d'esperar almenys fins a 2022 per recuperar els nivells pre-Covid, destaca Renta 4.

En aquest context, l'FMI va demanar que es mantinguin els estímuls mentre sigui necessari, i en les seves estimacions va assumir que la política monetària ultraexpansiva es mantindrà fins a 2025. El suport fiscal directe ja puja a 6 bilions de dòlars a nivell global.

En altres mercats, el petroli West Texas, referència per al mercat americà, cau un 0,6%, fins a 39,95 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,1734 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa fins al 0,71%.

Noticias relacionadas

contador