brokerautomatico
10.648,20
  • -116,80
  • -1,08%

L'IBEX 35 ha tancat pla (+0,05%; 9.385,00 punts) en una jornada durant la qual els inversors han seguit pendents de les principals incerteses que preocupen al mercat: la guerra comercial i el Brexit. Les borses mundials es mantenen a l'expectativa que hi hagi avenços en aquests dos processos, que s'han convertit en els motors (i en els llastos) del mercat durant els últims mesos.

A més, a Espanya es parla de MásMóvil (-0,7%), que ha desmentit la informació publicada per El Confidencial sobre una possible compra o fusió amb Vodafone Espanya per 6.000 milions d'euros. Des de l'operadora britànica han denunciat una campanya de desestabilització, mentre MásMóvil s'ha limitat a desmentir la notícia.

D'altra banda, Expansión ha publicat que el principal accionista privat de Bankia, Artisan Partners, busca suports per fusionar-la amb ING. I Berenberg segueix apostant per una operació corporativa entre Liberbank i Unicaja.

A més, Bolsamanía ha publicat que el fons nord-americà Capital Group, una de les majors companyies d'inversió del món, s'ha convertit en accionista rellevant de Cellnex (-2,2%) després de comprar el 3,1% del capital, valorat en 353 milions d'euros.

Enmig de tot això continuen publicant resultats. Peugeot Citroën ha augmentat els seus ingressos durant el tercer trimestre malgrat el complicat panorama del sector. Aquests van ascendir a 15.580 milions d'euros enfront dels 15.430 milions de fa un any. El benefici de Heineken, per la seva banda, ha augmentat un 4,4% fins al setembre. Als EUA, Boeing ha comunicat una caiguda dels seus beneficis després dels accidents del 737 MAX, mentre Caterpillar ha llançat una advertència de beneficis.

BREXIT, GUERRA COMERCIAL I ALTRES MERCATS

Boris Johnson ha congelat el projecte de llei del Brexit després de perdre la votació de tramitació urgent del seu pla al Parlament britànic. El president del Consell europeu, Donald Tusk, ha afirmat que recomanarà als Vint-i-set que acceptin la petició del Regne Unit per prorrogar la data del Brexit.

La seva idea és que el nou termini es fixi el 31 de gener de 2020, tot i que es tractaria d'una pròrroga flexible. És a dir, seria rescindit quan es ratifiqui l'acord del Brexit, en cas que això passi. La lliura s'aprecia un 0,1%, fins als 1,2885 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1122 dòlars.

Sobre la guerra comercial, el Consell d'Estat de la Xina ha aprovat una bateria de reformes dirigides a optimitzar l'entorn empresarial i accelerar la creació d'un sistema econòmic modern i amb un desenvolupament d'alta qualitat mitjançant la descentralització i l'eliminació de traves burocràtiques, així com a través de la protecció de la competència i l'accés al mercat.

Pequín ha fixat un sistema de sancions per infraccions de la propietat intel·lectual, i expressa el seu compromís de treballar en la millora del mecanisme de resolució de disputes de propietat intel·lectual, a més d'augmentar la protecció dels drets de propietat intel·lectual, un dels principals assumptes de fricció entre els EUA i la Xina. El preu del petroli Brent repunta un 1%, fins als 60,39 dòlars per barril. Finalment, la prima de risc espanyola puja lleugerament a 64 punts i la rendibilitat del bo a 10 anys es manté al 0,25%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Sisena sessió consecutiva durant la qual el nostre índex es desplaça entre el nivell dels 9.300 punts per baix i els 9.400 punts per dalt. Però aquí estem, sense ganes de perdre suports, però tampoc ens atrevim amb les resistències. D'una banda tenim l'espasa de Dàmocles d'aquest 'reversal' de dijous de la setmana passada (quan vam marcar un màxim als 9.495 punts) i per altra banda tenim, a més, els famosos 9.410 punts. El buit diari i setmanal que no s'ha arribat a superar en cap moment, en preus de tancament, des de maig. I han estat molts els intents de tancar per sobre, però encara res", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De tota manera", conclou Rodríguez, els recordo que per tancar-lo, i atès que es tracta d'un buit baixista setmanal, haurà de fer-ho a preu de tancament d'un divendres i gairebé el de menys és si ho fa entre setmana. Encara no hi ha dubte que fer-ho seria un avís a navegants. El cas és que l'índex bancari europeu, l'EURO STOXX Banks, continua exultant. Segueix fort i sense ganes de respirar una mica. I mentre continuï sent així, podem esperar un assalt als 9.410 punts, amb èxit, si més no, ho esperem".

Noticias relacionadas

contador