ep sede de la comision nacional del mercado de valores cnmv
EUROPA PRESS - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha publicat una guia que descriu tècniques i recomanacions per mitigar els biaixos cognitius i racionalitzar els processos d'inversió.

La guia, titulada Psicologia econòmica per a inversors, recull una introducció relativa als fonaments bàsics de l'economia conductual i al procés de presa de decisions d'inversió.

També descriu al llarg de les seves 33 pàgines els biaixos cognitius que afecten les diferents fases del procés d'inversió, alhora que fa referència a una sèrie de tècniques i recomanacions destinades a mitigar-los i a facilitar a l'inversor la racionalització.

La millor comprensió del comportament dels inversors poden ajudar a optimitzar la presa de decisions financeres

El document explica que les investigacions realitzades a l'àmbit de l'economia conductual mostren que la majoria d'aquestes pautes o biaixos són predictibles.

"Aquestes troballes obren noves possibilitats d'aconseguir una millor comprensió del comportament dels inversors i, per tant, poden ajudar a optimitzar la presa de decisions financeres", assenyala.

Aquesta nova guia amplia i desenvolupa els continguts publicats per la CNMV a la fitxa de l'inversor titulada Mecanismes psicològics que intervenen en la presa de decisions d'inversió, a la qual s'inclouen una sèrie de consells com la recerca de professionalitat a l'hora de invertir i evitar les modes, els gurus de torn o els rumors.

contador