ep cellnex
CELLNEX - Archivo
31,06€
  • -0,78€
  • -2,45%

El fons nord-americà Capital Group, una de les majors firmes d'inversió del món, s'ha convertit en accionista rellevant de Cellnex, el valor més alcista de l'IBEX 35, que acumula una revaloració del 100% a l'últim any.

En concret, segons les dades enviades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Capital Group ha comprat el 3,101% del capital d'Cellnex. Es tracta d'una cartera de 9.260.838 accions, amb un valor de mercat (38,20 euros) de 353.700.000 d'euros.

Capital Group controla participacions rellevants en moltes companyies de l'IBEX. Es tracta d'un inversor passiu que no exigeix ​​canvis estratègics en les empreses en què compra accions. El seu posicionament és de llarg termini, ja que la seva filosofia d'inversió es correspon amb l'escola 'value'.

Una de les seves últimes adquisicions relacionades amb Espanya, tot i que s'ha produït a Itàlia, ha estat la compra del 5% del grup elèctric Enel, que al seu torn és el màxim accionista d'Endesa. Capital Group també controla el 2,6% d'Endesa i el 2,7% de Bankia, entre altres participacions rellevants.

Després de la seva entrada en Cellnex, el fons s'uneix a altres accionistes rellevants com la societat italiana Edizione, controlada per la família Benetton i que és el màxim accionista amb gairebé el 30% del capital. Aquesta participació va ser adquirida després de l'OPA que va llançar sobre Abertis junts amb ACS.

A més de la família Benetton, els accionistes rellevants són els fons nord-americans Blackrock (5,65%) i Wellington Management Group (5,04%), Criteria Caixa (5%) i el fons de pensions Canada Pension Pla Investment Board (3,1%). A més, els fons Fidelity (1%) i 40 North Latitude (1%) també figuren com a accionistes.

Noticias relacionadas

contador