traders brokers london city
11.100,80
  • -53,80
  • -0,48%

L'IBEX 35 (-0,17%, 8.806,10 punts) ha aconseguit amb prou feines mantenir els 8.800 punts, després de marcar un mínim intradia als 8.776 sencers i un màxim als 8.874. El selectiu s'ha recolzat en la banca mitjana i Inditex, mentre BBVA ha estat el principal llast després de publicar les seves xifres.

El conseller delegat de BBVA (-3,14%), Carlos Torres, s'ha referit a la presentació de les xifres a l'esperada sentència del Tribunal Suprem sobre les hipoteques, ha seguit el guió dels responsables de la resta d'entitats, i ha assenyalat que la retroactivitat no tindria sentit perquè ells s'han atingut a la llei en tot moment. El banc basc ha perdut el suport dels 5 euros, en tancar als 4,97 euros, la qual cosa no és un bon senyal tècnica.

DIA (13,64%) ha estat un altre protagonista negatiu de la sessió. La cadena de supermercats ha confirmat una caiguda del 14% en les seves vendes del tercer trimestre, però no ha facilitat el benefici net per al període, al·legant que està realitzant un test de deteriorament i que informarà convenientment d'aquesta dada més endavant. El seu conseller delegat, Antonio Coto, ha avançat que l'empresa es planteja la venda de Clarel i el tancament de botigues no rendibles. Les seves accions han tancat als 0,69 euros.

A més, Siemens Gamesa ha caigut un 3,84%, per sota de 10 euros, després que General Electric, un dels principals jugadors del sector a través de la seva filial eòlica, hagi posat en dubte la rendibilitat dels fabricants de turbines eòliques després de presentar els seus resultats.

En positiu, Viscofan ha repuntat un 3,17% després de la seva caiguda del 20% registrat el passat divendres, quan va llançar una advertència de beneficis. Bolsamanía ha publicat que un dels seus consellers va comprar 1.000 accions després de l'enfonsament del valor. A més, Banc Sabadell ha pujat un 3,03%, Mediaset Espanya, un 2,66% i, entre els grans valors, Inditex ha avançat un 0,76%, Telefónica, un 0,27% i Iberdrola, un 0,13%.

A més, s'han publicat resultats fora d'Espanya, com els de Lufthansa, Volkswagen o BNP Paribas. El banc francès ha baixat després de no complir les expectatives en ingressos (encara que sí, en benefici). A l'altra banda de l'Atlàntic, Facebook publicarà els seus comptes després del tancament de Wall Street, per a les quals no hi ha bones previsions.

FEBLE CREIXEMENT A LA ZONA EURO

Per la resta, avui el PIB de la Zona Euro ha estat la referència macro més rellevant i la que més ha decebut, després de créixer al seu ritme més baix en quatre anys. El PIB del tercer trimestre va avançar a un ritme del 0,2%, molt per sota del 0,4% anticipat pel consens. Després d'aquesta referència, l'euro es deprecia un 0,11%, fins als 1,1365 dòlars.

A Espanya, l'IPC interanual s'ha mantingut al 2,3% a l'octubre. I a Alemanya, l'atur també s'ha mantingut en el 5,1% a l'octubre, per sota dels 2,3 milions d'aturats. Al nostre país, també s'ha conegut que el dèficit públic va caure un 14% fins a l'agost, fins a l’1,95% del PIB. La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta lleugerament fins a l’1,58%.

Mentrestant, aquest dimarts se segueix parlant del Brasil (l'IBEX va pujar en bona mesura durant la passada jornada gràcies a l’'efecte Bolsonaro', que va impulsar Santander i Telefónica) i també de la renúncia d'Angela Merkel, que es valora com un fet que genera encara més incertesa a la Unió Europea (UE).

Finalment cal recordar que a Àsia han predominat els números verds aquesta matinada després que el president Donald Trump digués que espera un "gran acord" amb la Xina. L'ambient als mercats asiàtics ha estat molt diferent al d'ahir, quan els principals índexs van caure després de la notícia de Bloomberg que Trump anunciarà els aranzels sobre els 257.000 milions de dòlars restants d'importacions xineses si fracassen les seves converses el mes que ve amb Xi Jinping.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"La sessió d'aquest dimarts no difereix molt del que hem comentat aquest dilluns. Si de cas, que sembla que el nivell dels 8.800 punts s'hagi convertit en un primer suport de curt termini, però poc més. Si més no, tenim mínims creixents durant les últimes tres sessions, això que res. Però mentre no tanquem el buit baixista dels 9.163 punts no tindrem realment res. Simples rebots dins d'una fase correctiva d'ordre major", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De la sessió d'avui cal destacar la debilitat de BBVA, que està coquetejant amb la zona dels cinc euros i s'està mostrant durant les últimes sessions molt més feble que Santander, que es confessa aquest dimecres (juntament amb Telefónica) davant el mercat. I mentrestant els que semblen estirar el carro amb Telefónica (que s'atreveix a pujar en l'acumulat d'octubre, que acaba demà) i Inditex, principalment. El gegant tèxtil acumula una pujada del 7% des dels mínims d'aquest mes i és un dels valors que d'alguna manera està compensant la debilitat de la banca del nostre país", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador