foto antonio coto
DIA

DIA ha de revertir la seva situació. Per això, el seu conseller delegat, Antonio Coto, ha explicat que plantegen el tancament de botigues no rendibles i la venda de Clarel. Coto ha estat clar amb els analistes i ha assegurat que la companyia va perdre el focus "es va sortir de l'eix" del negoci.

Dia

  • 0,01€
  • 2,33%

Antonio Coto s'ha enfrontat per primera vegada als analistes després d'arribar al càrrec de conseller delegat el passat mes d'agost. "El que vull a Iberia és reconstruir la nostra reputació i quan recuperem això anirem a altres línies", ha assenyalat Antonio Coto, conseller delegat de DIA.

Coto ha explicat que la venda de la cadena de perfumeries Clarel és una decisió seva personal, però que han acceptat els membres del consell. El conseller delegat ha assegurat que Clarel no forma part de l'objectiu estratègic, però ha matisat que "és una bona companyia". Així, ha explicat que busquen alternatives estratègiques per a "una marca que genera benefici i que té bona posició de mercat".

Sobre la seva presència a Espanya, Antonio Coto ha apuntat que la seva estratègia futura és "obertures en regions específiques, programa de restauració i tancament de botigues no rendibles". "Hem de millorar l'oferta comercial de forma urgent, canviar-la. Treballar més a prop amb els franquiciats, perquè tinguin tot el que necessiten, millorar la seva rendibilitat", ha apuntat Coto sobre els nous passos que planeja fer.

Antonio Coto ha reconegut que els competidors han estat "més àgils i intel·ligents en les seves inversions a Iberia", de manera que a partir d'ara prevaldrà la disciplina en l'assignació de capital i les remodelacions continuaran només en aquelles que puguin oferir una millor experiència al client i siguin rendibles.

D'aquesta manera, el conseller delegat ha volgut presentar les primeres línies del seu nou pla estratègic. Coto ha deixat clar que l'any 2019 serà de transició perquè entre el 2020 i 2023 "es confirmi el canvi" del negoci. Així, ha assegurat que esperen "un repunt el 2020 i un creixement saludable, que es veurà beneficiat per un creixement de primera línia i un important palanquejament operatiu".

Antonio Coto ha explicat que els preus no estaven enfocats a la rendibilitat, per la qual cosa ha assenyalat que necessiten repensar "què posem a les prestatgeries, cal posar els clients en el focus. Hem d'estar centrats en ells". De fet, durant la presentació dels resultats a analistes, el conseller delegat ha recalcat en moltes ocasions la necessitat de posar el client al centre de tot.

Per això, Coto ha explicat que una de les mesures per tornar a posar el client en el focus serà que els descomptes no estaran tan enfocats als clients del Club DIA, sinó que seran globals per intentar millorar així els seus marges.

Aquest dimarts, l'acció de DIA protagonitza una sessió volàtil, amb caigudes superiors al 9%. En referència a això, el conseller delegat ha assenyalat que el valor intrínsec del grup està fora de dubte, "el valor no correspon amb el potencial del seu negoci".

DIA ha presentat aquest dimarts els seus resultats fins al setembre, però no ha revelat el seu benefici perquè estan realitzant un test de deteriorament. La companyia ha assenyalat que quan es conegui què provisions s'han d'afegir es publicaran els resultats. No obstant això, les vendes netes de la companyia han caigut un 14% fins al setembre.

Noticias relacionadas

contador