ep parque eolicosiemens gamesa 20180925144808
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa ha caigut més d'un 3,84% aquest dimarts. La companyia energètica presentarà aquest dimarts resultats trimestrals abans de l'obertura del mercat, als quals arribarà després de ressentir-se pels últims comptes de General Electric, que evidencien "una menor rendibilitat del sector".

  • 18,05€
  • 0,00%

Concretament, la rendibilitat de la divisió de la nord-americana dedicada al negoci de les renovables, que en aquest cas actua com a termòmetre, va caure un 72% durant l'últim trimestre.

El benefici del negoci d'energies renovables de General Electric va caure un 72% durant l'últim trimestre

Després de conèixer aquests resultats, eòliques europees com la sueca Vestas, que s'ha deixat gairebé un 4%, la mateixa Gamesa i l'alemanya Nordex (-3,9%), s'han ressentit al parquet.

"Si ens fixem en el moment, totes han estat 'colpejades' just després dels resultats de GE", assevera un analista de Bloomberg, que destaca: "És una prova clara que el sector és cada vegada menys rendible".

RENTA 4 ADVERTEIX SOBRE LA GUERRA COMERCIAL

Els analistes de Renta 4 esperen que Gamesa "assoleixi objectius" tot i que reconeixen que hi ha "incertesa a curt termini per la guerra comercial".

Precisament, asseveren que "això afectarà el preu de l'acer i l'alumini, matèries primeres, les quals poden afectar l'obtenció de marges raonables durant 2019".

No obstant això, recorden que des de Gamesa es va demostrar una gran confiança en "assolir els objectius previstos per al 2020". Per tant, els analistes "mantenen certa prudència en el valor al més curt termini a l'espera del pròxim exercici fiscal".

De cara a llarg termini, "mantenim la visió positiva del valor i recolzem el negoci 'offshore' i el de manteniment com a palanques de creixement". Amb tot, mantenen la seva recomanació de sobreponderar els títols de l'energètica i el preu objectiu de 15 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador