ep precios ipc inflacion consumo pollo pollos compra compras comprar
EUROPA PRESS

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 0,9% l'octubre en relació amb el mes anterior i va mantenir estable la seva taxa interanual al 2,3%, la mateixa que el setembre, segons l'indicador avançat publicat aquest dimarts pel Institut Nacional d'Estadística (INE).

Estadística ha atribuït el comportament de la taxa interanual de l'IPC al descens dels preus de l'electricitat, enfront de l'augment que van registrar l'octubre de 2017, així com a la pujada dels preus del gas.

La taxa interanual d'octubre, en cas de confirmar-se, seria la vint-i-sisena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 2,3% superiors als de fa un any. La taxa d'IPC interanual es va mantenir al 2,2% el juliol i l’agost, però el setembre i l’octubre ha repuntat fins al 2,3%, la mateixa dada que el juny, xifra que situa els preus en màxims des d'abril de 2017.

Durant el desè mes de 2018, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa interanual al 2,3%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCH es mantindria respecte al mes anterior. La variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCH es va situar l'octubre al 0,7%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC d'octubre el proper 14 de novembre.

Noticias relacionadas

contador