traders trading brokers stock markets
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 es deixa un 0,85% en l'acumulat setmanal després d'unes sessions d'incertesa davant la negativa d'Itàlia a modificar els seus pressupostos i la tensió al Regne Unit per l'acord del Brexit i l’imminent moció de censura contra Theresa May. Durant aquesta sessió, l'IBEX ha perdut un 0,18%, però manté els 9.000 punts.

Colonial ha protagonitzat les caigudes d'aquest divendres a l'IBEX 35, amb una caiguda del 2,33% després de presentar ahir els seus comptes trimestrals. La immobiliària va guanyar 68 milions d'euros fins al setembre, un 15% més, i va incrementar els ingressos per rendes en un 22% gràcies a la incorporació d’Axiare. El segon valor més baixista ha estat CIE Automotive, amb pèrdues de l'1,61%.

Jornada també de números vermells per a gran part de la banca, especialment BBVA (-1,33%), tot i que també per Bankia (-0,9%) i Santander (-0,27%).

En canvi, Meliá Hotels tanca com la millor de l'IBEX, amb una pujada del 2,83%, juntament amb Técnicas Reunidas (+1,67%) i Acciona (+1,3%). També pujades per Bankinter (+1,29%), que es desmarca de les cotitzacions de la resta de bancs, en vermell o amb pujades lleus.

Tot i les caigudes d'avui i dels retrocessos en l'acumulat de la setmana (-0,6%), els analistes de Bolsamanía són relativament optimistes a curt termini i consideren que el seu biaix "segueix sent més alcista que baixista". Per dalt, la resistència està en aquest moment als 9.400 punts -"zona de control que no serà fàcil de superar", assenyalen els experts d'aquesta web-. Per sota, atents als 8.989 punts.

Al Mercat Continu, OHL (-0,99%) torna a ser notícia, aquest cop després que l'agència Moody's li hagi rebaixat de nou la seva ràting després dels seus "pobres resultats". Així, la qualificació d'OHL es redueix fins a 'Caa1', de manera que l'agència li assigna una ràting encara més especulatiu i de baixa qualitat, conegut popularment com a 'bo escombraries'.

Caigudes del 6,72% per a Realia, que va anunciar després de la sessió d'ahir una ampliació de capital de 149 milions d'euros. La immobiliària ha concretat aquest divendres que l'ampliació va dirigida a reduir el seu endeutament i a finançar el desenvolupament del negoci immobiliari.

EL MERCAT ESPERA LA MOCIÓ DE CENSURA

Després de conèixer la possible moció de censura contra Theresa May, les borses europees s'han donat la volta a la baixa per tancar amb caigudes molt lleus, rondant al 0,1% entre els grans índexs.

Segons la web especialitzada BrexitCentral, citada al seu torn per Reuters i amb fonts de "plena confiança", el partit Conservador ja ha recaptat els suports de 48 dels seus diputats, el mínim imprescindible, per activar el procediment amb el qual va amenaçar ahir el diputat Jacob Rees-Mogg, un dels més acèrrims crítics de l'acord de May.

"La realitat és que aquest acord (l'acord de May per al Brexit) sembla ser odiat per totes les parts. No obstant això, caldrà veure què decideixen els parlamentaris britànics durant les properes setmanes: si prefereixen un Brexit que no els satisfaci o Brexit sense cap acord amb la UE. Per ara, aquestes semblen ser les dues opcions", assenyala Michael Hewson, responsable d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Mentrestant, a Àsia s'ha viscut una jornada amb signe mixt i caigudes del 0,6% al Nikkei enmig de dubtes sobre l'acostament entre Donald Trump i Xi Jinping. El secretari de Comerç dels Estats Units, Wilbur Ross, ha assenyalat que no s'han d'esperar grans acords de la reunió que els dos líders mantindran a finals de mes.

Noticias relacionadas

contador